Μία 84χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της σήμερα και ένας άνδρας αγνοείται ενώ εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Ρουμανίας.

Ισχυρές βροχές έπληξαν τη βαλκανική χώρα, όπως ανακοινώθηκε από την υπηρεσία για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Η ηλικιωμένη γυναίκα πνίγηκε μέσα στο σπίτι της, στο χωριό Απαχίντα, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας, στην περιοχή του Κλουζ, που επλήγη περισσότερο από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Εν τω μεταξύ, ένας άνδρας 23 ετών φέρεται να έχει παρασυρθεί με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά, κοντά στο χωριό Μορλάκα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ίχνη του.

Δύο επιβάτες ενός αυτοκινήτου διασώθηκαν από την αστυνομία και την πυροσβεστική, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές. Συνολικά πάνω από 300 σπίτια επλήγησαν από τις πλημμύρες ενώ πολλές γέφυρες και γεωργικές καλλιέργειες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Για προληπτικούς λόγους 280 άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή Μπιχόρ, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων ενός ποταμού.

Οι αρχές θα βρίσκονται σε κατάσταση πορτοκαλί ετοιμότητας σε πολλές περιοχές στη βόρεια Ρουμανία μέχρι αύριο το μεσημέρι.