Μπαράζ επιθέσεων σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, με αποτέλεσμα δεκαέξι άνθρωποι, ανάμεσα τους και εννέα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να σκοτωθούν. Δεκατέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις που έγιναν σήμερα στην Αλ Αζαμίγια, στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης.

Ένοπλοι σκότωσαν πρώτα τρεις στρατιώτες στο επίπεδο ενός οδοφράγματος στην περιοχή και στη συνέχεια έκαψαν τα σώματα τους, ανέφερε το υπουργείο.

Δεκατρείς άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις στρατιώτες και τρεις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν στη συνέχεια σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις κατά μήκος διαφορετικών δρόμων που οδηγούν προς τη σκηνή του μακελειού. Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων επτά αστυνομικοί και δύο μέλη της πολιτικής άμυνας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι τέσσερις επιθέσεις σημειώθηκαν σε διάστημα 15 λεπτών, διευκρίνισε το υπουργείο.

Νωρίτερα σήμερα, τέσσερις Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις στο βόρειο και κεντρικό Ιράκ. Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από την ανατίναξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας καμικάζι κοντά σε μια βάση του στρατού στην Αχ Σαρκάτ, 290 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαγδάτης, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στην επαρχία Σαλαχεντίν.

Στο πρώην προπύργιο ανταρτών, στη Φαλούτζα, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και πέντε άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις στρατιώτες, από βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε μια μοτοσικλέτα κοντά σε ένα σημείο ελέγχου του στρατού, ανακοίνωσε αξιωματικός του στρατού.