Περισσότερα από 800.000 πολυτελή ρολόγια-«μαϊμού» γνωστών εταιριών κατέσχεσαν από παράνομο εργαστήριο συναρμολόγησης απομιμήσεων οι αστυνομικές αρχές στο Πράτο στην Τοσκάνη της Ιταλίας.

Τα ρολόγια είναι συνολικής αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας στη διακίνησή τους ενέχονται τέσσερα άτομα, Κινέζοι πολίτες που κατοικούν στο Πράτο, τα οποία θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν ήταν απομιμήσεις ρολογιών των γνωστότερων και ακριβότερων εταιριών διεθνώς όπως Dolce & Gabbana, Rolex, Panerai, Omega, Breitling, Vacheron Constantin, Patek Philippe, Eberhand και Mont Blanc.

Τα προϊόντα εισάγονται από την Κίνα, όχι εντελώς συναρμολογημένα και η τελική συναρμολόγηση γίνεται στην Ιταλία. Για να αποφύγουν τον κίνδυνο της κατάσχεσης, τα ρολόγια εισάγονται χωρίς να αναγράφεται ο τίτλος της εταιρίας αλλά διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά των ακριβών μοντέλων. Οι ετικέτες με τον τίτλο της εταιρίας και τα υπόλοιπα έγγραφα της κάθε μάρκας βρίσκονταν σε άλλο πακέτο.

Τα εργαστήρια συναρμολόγησης εντοπίστηκαν μόνο στο Πράτο.