Ιρανός αξιωματούχος κάλεσε σήμερα τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες του εξωτερικού να επενδύσουν στο Ιράν, παρά τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη.

«Υποδεχόμαστε όλες τις διεθνείς εταιρίες, ανατολικές και δυτικές. Η πετρελαϊκή βιομηχανία δεν μπορεί να στερηθεί της συνεργασίας», δήλωσε ο Μοχάμαντ Χοσέιν Μουσαβιζαντέχ, στέλεχος της εταιρίας Pars Oil and Gas Co, η οποία αναπτύσσει ένα μεγάλο πρόγραμμα εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στον Κόλπο.

Για το συγκεκριμένο κοίτασμα, ο Μοχάμαντ Χοσέιν Μουσαβιζαντέχ δήλωσε ότι «το κεφάλαιο έχει κλείσει… καθώς έχουν οριστικοποιηθεί τα συμβόλαια με τις μεγάλες εταιρίες».

Λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά και των αμερικανικών πιέσεων, πολλές εταιρίες αντιμετωπίζουν προβλήματα ως προς την ανάπτυξη επενδύσεων στο Ιράν.

Μάλιστα ο Ιρανός υπουργός πετρελαίου, Μασούντ Μιρκαζεμί, προειδοποίησε το Σάββατο με αντίποινα τις ξένες εταιρίες που δεν θα τηρήσουν τους όρους των συμβολαίων που έχουν υπογράψει με την Τεχεράνη.