Η οργάνωση των Σομαλών ανταρτών σεμπάμπ, που συνδέονται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη των βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα στην Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντα.
Σομαλία
«Η απειλή που συνιστά η ύπαρξη αυτής της ομάδας απαιτεί μια μεγαλύτερη προσπάθεια σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Σομαλίας Σαρίφ Σεϊχ Αχμεντ. «Η Σομαλία ποτέ πριν δεν είχε εμπλακεί σε μια τόσο σοβαρή κατάσταση και οι ένοπλοι αντάρτες, που αποτελούν απειλή και για τους κατοίκους της χώρας μας, επέκτειναν τη δράση τους και εκτός της χώρας», πρόσθεσε ο πρόεδρος, ο οποίος κυβερνά μόνο ένα τμήμα της σομαλικής πρωτεύουσας.

«Η διεθνής κοινότητα δεν έχει κατορθώσει να συμβάλλει στην σταθεροποίηση της Σομαλίας αλλά εμείς έχουμε προεξοφλήσει ότι τώρα θα βοηθήσουμε στη λύση του προβλήματος», πρόσθεσε ο πρόεδρος Σαρίφ. «Με συλλογική προσπάθεια θα τους αντιμετωπίσουμε και θα τους εξολοθρεύουμε», συνέχισε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Οι Σομαλοί αντάρτες σεμπάμπ ανέλαβαν την Πέμπτη την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στις 11 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας Καμπάλα, όπου έχασαν τη ζωή τους 73 άνθρωποι, σε αντίποινα για τη μεγάλη συνεισφορά του στρατού της Ουγκάντας στην Δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης που έχει αναπτυχθεί στη Σομαλία.