Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας προειδοποιεί ότι ένα κλιματικό φαινόμενο τύπου «Λα Νίνια» διαμορφώνεται στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το κλιματικό φαινόμενο «Λα Νίνια» αποσταθεροποιεί το παγκόσμιο κλίμα με την ακριβώς αντίστροφη διαδικασία από αυτή του διάσημου «Ελ Νίνιο».

Ενώ ρίχνει τη θερμοκρασία στα τροπικά νερά του Νότιου Ειρηνικού που βρέχουν τις ακτές της Λατινικής Αμερικής, την ίδια στιγμή ανεβάζει τη θερμοκρασία των υδάτων της Αυστραλίας, των Φιλιππίνων και της Ινδονησίας.Αυτή η σημαντική διαφορά θερμοκρασίας παρεμβαίνει στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία δημιουργώντας από τη μία πλευρά κατακλυσμούς στην Αυστραλία και την Άπω Ανατολή, ενώ από την άλλη έντονη ξηρασία στο δυτικό τμήμα της Λατινικής Αμερικής.

Ο οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δεν είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα διαμορφωθεί το φαινόμενο και ποιες θα είναι οι διαστάσεις του, το 2010. Οι διαφορές της θερμοκρασίας που προκαλούνται από το Ελ Νίνιο και τη Λα Νίνια είναι στενά συνδεδεμένες με τις σημαντικές διακυμάνσεις του κλίματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι ανωμαλίες αυτές είναι πιθανόν να διαρκέσουν και έναν χρόνο.