Επιστήμονες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα πλωτό νησί από τα απορρίμματα του Ειρηνικού ωκεανού!
Ένα νησί στο μέγεθος της Χαβάη φτιαγμένο εξολοκλήρου από πλαστικά μπουκάλια αποτελεί μέρος ενός πραγματικά απίστευτου περιβαλλοντολογικού οράματος για ένα πιο οικολογικό μέλλον.
Μια ομάδα από Ολλανδούς επιστήμονες το έχουν βάλει σκοπό να δημιουργήσουν το νησί της ανακύκλωσης χρησιμοποιώντας 44 εκατ. κιλά πλαστικά μπουκάλια! Μάλιστα, η ηλιακή και αιολική ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί για να διατηρήσει το νησί και τους 500.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του project, το συγκεκριμένο σχέδιο έχει τρεις σκοπούς: “πρώτον να καθαρίσουμε τους ωκεανούς από την τεράστια ποσότητα πλαστικού, να δημιουργήσουμε νέα γη και να φτιάξουμε ένα διατηρήσιμο περιβάλλον”.
Ο Ειρηνικός ωκεανός κατέχει τα ηνία της μεγαλύτερης ποσότητας πλαστικών απορριμμάτων στο κόσμο τα οποία είναι θανάσιμα για τη θαλάσσια ζωή.
Η ομάδα σκοπεύει να ανακυκλώσει το πλαστικό και να δημιουργήσει πλωτές εξέδρες οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν το έδαφος για 10.000 τετ. χλμ του νησιού.

Παράλληλα, μέσα στα σχέδια των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν μεγάλες εκτάσεις οι οποίες θα επιτρέπουν την καλλιέργεια, ενώ το νησί θα σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να είναι αυτάρκεις οι κάτοικοι προσφέροντάς τους τροφή και εργασία.

Πηγή: news247.gr