Δείτε ποιοι ήταν στην πραγματικότητα οι άνθρωποι τους οποίους ενσαρκώνουν στις ταινίες γνωστοί ηθοποιοί.

«Rain man»

Ο ρόλος του Raymond Babbit στην ταινία «Rain man», που ήταν αυτιστικός με τρομερές ικανότητες χάρισε στον Dustin Hoffman το όσκαρ. Εμπνευστηκε από τον Peek. Ο Peek έπασχε από αυτισμό και είχε την τρομερή ικανότητα να αποστηθίζει το 98% αυτών που έβλεπε άκουγε και διάβαζε ενώ ο μέσος άνθρωπος αποστηθίζει μόλις το 45%.  Μετά την επιτυχία που γνώρισε η ταινία ο Peek άρχισε να κάνει επιδείξεις των δεξιοτήτων του υπολογίζεται ότι 64.000.000 άτομα τον έχουν παρακολουθήσει να επιδεικνύει τις τρομερές του ικανότητες.

«50 first dates»

Στην ταινία «50 first dates» η Drew Barymore υποδύεται μία γυναίκα η οποία μετά από ένα ατύχημα παθαίνει ένα σπάνιο είδος αμνησία όπου θυμάται όλη της τη ζωή μέχρι το ατύχημα και από’ κει και πέρα κάθε πρωί που ξυπνάει δεν θυμάται τίποτα για την προηγούμενη μέρα. Το σενάριο στηρίζεται στην πραγματική ιστορία της Michelle Philpots  η οποία μετά από ατύχημα όπου της προκάλεσε εγκεφαλικές βλάβες, κάθε πρωί που ξυπνάει δεν αναγνωρίζει τον άντρα που βρίσκεται δίπλα της και χρειάζεται να της δείχνει άλμπουμ με φωτογραφίες για να της αποδεικνύει ότι έχουν παντρευτεί και είναι μαζί.

«The terminal»

Ο Tom Hanks υποδύεται έναν ταξιδιώτη που δεν του επιτρέπουν να περάσει έξω από τα αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης αλλά ούτε και να επιστρέψει στη χώρα του, έτσι αρχίζει να ζει μέσα στο αεροδρόμιο και να κοιμάται στις αίθουσες αναμονής. Το σενάριο στηρίζεται στην πραγματική ιστορία του πρόσφυγα από το Ιράν Mehran Nasseri ο οποίος βρέθηκε παγιδευμένος στο αεροδρόμιο του Παρισιού Charles De Gaulle όταν του κλέψανε τον χαρτοφύλακά του με όλα τα επίσημα έγγραφά του. Δεν μπορούσε να αποδείξει ότι η μητέρα του ήταν Αγγλίδα και το Ιράν δεν τον δεχόταν πίσω. Έτσι άρχισε να ζει μέσα στο αεροδρόμιο του Παρισιού στο terminal 1 για περίπου 18 χρόνια.