Αυτό που βλέπετε είναι μια ασπρόμαυρη εικόνα που αν και φαινομενικά φαίνεται αθώα, εντούτοις κρύβει παγίδες! Είναι ένα αίνιγμα, ένας γρίφος που στοχεύει στην παρατηρητικότητα: όπως βλέπετε, αφορά σε μια ομάδα ανθρώπων που επέλεξε το κάμπινγκ για τις διακοπές τους. Το συγκεκριμένο αίνιγμα, έγινε viral και όπως γράφουν τα διεθνή μέσα (Telgraph κ.α.), λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να βρουν τις απαντήσεις.

Το εν λόγω αίνιγμα, προέρχεται από ένα παλιό παιδικό βιβλίο και έχει σχεδιαστεί για να τεστάρει την παρατηρητικότητα και τη λογική, μεταξύ άλλων.

Παρατηρήστε την εικόνα και δείτε σε πόσες από τις 9 ερωτήσεις μπορείτε να δώσετε απάντηση:

Οι ερωτήσεις:

1. Πόσοι τουρίστες μένουν σε αυτή την κατασκήνωση;

2. Πότε έφτασαν: σήμερα, ή πριν μερικές ημέρες;

3. Πώς έφτασαν εδώ;

4. Πόσο μακριά είναι η πλησιέστερη πόλη;

5. Από ποια κατεύθυνση φυσάει ο άνεμος: από το βορρά ή από το νότο;

6.Τι ώρα είναι;

7. Που πηγαίνει ο Alex?

8. Ποιος είχε βάρδια χθες; (δώστε ονόματα)

9. Ποια ημέρα είναι σήμερα;

Οι απαντήσεις:

1. Υπάρχουν τέσσερις τουρίστες. Βλέπετε υπάρχουν τέσσερα σετ με μαχαιροπίρουνα πάνω στην κουβέρτα του πικνίκ και τέσσερα ονόματα στον πίνακα με τη λίστα των καθηκόντων.

2. Έφτασαν πριν μερικές ημέρες – διάστημα ικανό για να φτιάξει μια αράχνη τον ιστό της ανάμεσα στην σκηνή τους και το δέντρο.

3. Έφτασαν με βάρκα, αν κρίνουμε και από τα κουπιά δίπλα στο δέντρο.

4. Το πλησιέστερο χωριό δεν είναι μακριά – το κοτόπουλο δεν θα περπατούσε γύρω τους διαφορετικά.

5.Ο άνεμος πνέει από το νότο. Η σημαία στην κορυφή της σκηνής δείχνει την κατεύθυνση του ανέμου και αν κοιτάξουμε τα δέντρα, τα  κλαδιά στην νότια πλευρά είναι και τα μεγαλύτερα.

6. Είναι πρωί. Οι σκιές δείχνουν ότι ο ήλιος είναι προς τα ανατολικά.

7. Ο Alex κυνηγά πεταλούδες – βλέπετε την απόχη  πίσω από τη σκηνή.

8. Ο Colin είχε βάρδια χθες. Ψάχνει κάτι στην τσάντα του, έχει γραμμένο το γράμμα «C». Ο Alex κυνηγάει πεταλούδες, ο James τραβά φωτογραφίες και ο Peter είναι σε βάρδια σήμερα.

9. Είναι 8 Αυγούστου – γιατί ο Peter έχει βάρδια (στον πίνακα γράφει 8) και στο χώρο υπάρχει και ένα καρπούζι. Τα καρπούζια ωριμάζουν τον Αύγουστο.

kaskdmadn2

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.