Η Stasher, μια εταιρεία επαναχρησιμοποιήσιμων εμπορευματοκιβωτίων, κατέταξε 99 παγκόσμια τουριστικά αξιοθέατα χρησιμοποιώντας τις κριτικές της Google, την ποιότητα των τοπικών καταλυμάτων, την απόσταση από το πλησιέστερο διεθνές αεροδρόμιο, την ασφάλεια των τουριστών και, φυσικά, τη δημοτικότητα του TikTok.

Καθώς ο τουρισμός ανθεί μετά την πανδημία, οι ταξιδιώτες δίνουν προτεραιότητα σε σημαντικές διακοπές και είναι πιο αυστηροί στην κριτική τους σύμφωνα με την New York Post. «Οι αξίες μας έχουν αλλάξει θεμελιωδώς από την πανδημία και μετά. Οι άνθρωποι θέλουν νόημα σε ό,τι κάνουν – συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών», δήλωσε στο Barrons η Audrey Hendley, πρόεδρος της American Express Travel. «Πριν από την πανδημία, τα ταξίδια είχαν να κάνουν με τον έλεγχο μιας λίστας προορισμών που θέλατε να δείτε. Τώρα, γίνονται για να εξερευνήσετε πραγματικά και να δείτε ένα μέρος σε βάθος», πρόσθεσε.

Δείτε τους τέσσερις χειρότερους προορισμούς:

4. Busch Gardens στη Φλόριντα (ΗΠΑ)

Το θεματικό ζωολογικό πάρκο έκτασης 335 στρεμμάτων υποδέχεται περίπου 4 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Το αξιοθέατο του Tampa Bay, το οποίο βρίσκεται στη σκιά των λούνα παρκ της περιοχής του Ορλάντο, είχε κακή βαθμολογία για τα καταλύματα δεύτερης κατηγορίας, παίρνοντας 6,6 στα 10.

3. Taj Mahal, Ινδία

Το τεράστιο μαυσωλείο από λευκό μάρμαρο — που χτίστηκε στην Άγκρα μεταξύ 1631 και 1648 με εντολή του αυτοκράτορα Shah Jahan, στη μνήμη της αγαπημένης του συζύγου — είναι ένα από τα πιο εμβληματικά έργα αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Κάποιοι, όμως, υποστηρίζουν ότι μπορεί να μην αξίζει το ταξίδι. Βρίσκεται 136 μίλια από το πλησιέστερο αεροδρόμιο, και είναι ο τουριστικός προορισμός που βρίσκεται πιο μακριά από οποιονδήποτε άλλον προορισμό από ένα διενές αεροδρόμιο. Αυτό, βεβαίως, συνέβαλε στη χαμηλή κατάταξη.

2. Grand Bazaar (Μεγάλο Παζάρι), Τουρκία

Το Grand Bazaar στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να είναι ένα από τα παλαιότερα εμπορικά κέντρα του κόσμου, αλλά όπως συμβαίνει με πολλά εμπορικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, οι αγοραστές δεν δείχνουν πολύ ενδιαφέρον. Με 4.000 καταστήματα να ελπίζουν να προσελκύσουν τους τουρίστες, το Grand Bazaar σημείωσε κακή βαθμολογία στους περισσότερους δείκτες, λόγω της βαθμολογίας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια (2,8 στα 5) και της μεγάλης απόστασης από το αεροδρόμιο (28 μίλια).

1. Hollywood Walk of Fame, Καλιφόρνια (ΗΠΑ)

Το διάσημο αξιοθέατο, κατά μήκος 15 οικοδομικών τετραγώνων της Λεωφόρου Χόλιγουντ και τριών τετραγώνων της οδού Vine, τιμά τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ. Όμως, δεν κέρδισε μεγάλη αναγνώριση από τους τουρίστες που το βαθμολόγησαν με 3,42 στα 10. Το αξιοθάετο, μάλιστα, έλαβε την χαμηλότερη βαθμολογία 4 στα 5 στα Google Reviews, με μία κριτική να το αποκαλεί «βρωμερό και ελαφρώς τρομαχτικό». Ο παγκόσμιος δείχτης φτώχειας των ΗΠΑ μείωσε ακόμη περισσότερο τη βαθμολογία του τουριστικού κόμβου της Λεωφόρου Χόλιγουντ (3.85) με κριτικές που περιγράφουν τη βόλτα ως «βρώμικη» και «επικίνδυνη».