Με αποτυχία φαίνεται ότι στέφθηκε η τελευταία απόπειρα της Microsoft να εισέλθει στην αναπτυσσόμενη αγορά των smartphones, αφού δύο μήνες μετά το λανσάρισμα των Kin One και Kin Two στις ΗΠΑ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τα σχέδια για τη διάθεσή τους σε άλλες αγορές.

Τα δύο νέα κινητά συνεχίζουν προς το παρόν να διατίθενται στην αμερικανική αγορά, αλλά δεν διευκρινίζεται αν θα συνεχίσουν να πωλούνται και μετά την εξάντληση των αποθεμάτων.

Βασικό χαρακτηριστικό των Kin One και Two είναι τα ενσωματωμένα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, σχεδιασμένα για ένα πιο νεανικό κοινό. Ωστόσο οι συσκευές της Microsoft δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση νέων εφαρμογών, παρόλο που συνοδεύονται από δυσανάλογα ακριβές υπηρεσίες δεδομένων.

Επιπλέον, τα κινητά Kin βασίστηκαν σε ένα ιδιαίτερο λειτουργικό σύστημα, το Windows Phone OS, το οποίο είναι διαφορετικό από το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7 που προωθεί η Microsoft σε άλλους κατασκευαστές κινητών. Τις συσκευές κατασκευάζει για λογαριασμό της Microsoft η Sharp.