Κακόβουλο λογισμικό «μόλυνε» τις 12 από τις 15 σελίδες του site του ΗΣΑΠ, όπως διαπιστώθηκε από τον  έλεγχο που πραγματοποίησε η Google. Αυτό επιβεβαίωσε στο newsbeast.gr ο προϊστάμενος των δημοσίων σχέσεων του οργανισμού Τάσος Μπασιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Μπασιά η Google τους είχε βάλει σε καραντίνα μέχρι και χθες, αφού ο ιός που είχε προσβάλλει το διαδικτυακό τόπο εγκαθιστούσε στον υπολογιστή του χρήστη λογισμικό με το οποίο γινόντουσαν γνωστά τα προσωπικά του στοιχεία ή λογισμικό που μπορούσε να επιτεθεί σε άλλους χρήστες. Άρα όποιος επισκέπτονταν την ιστοσελίδα του ΗΣΑΠ για πληροφορίες κινδύνευε να μολυνθεί με ιούς, γεγονός ανεπίτρεπτο για μία ιστοσελίδα δημόσιου οργανισμού με τόσους επισκέπτες κάθε μέρα.

Σύμφωνα με το www.secnews.gr πολλές φορές επιτιθέμενοι είτε προσθέτουν κακόβουλο κώδικα σε κανονικές σελίδες, είτε «τροφοδοτούν» τους επισκέπτες της ιστοσελίδας με επιβλαβές λογισμικό αποθηκευμένο σε απομακρυσμένη τοποθεσία, πάντα χωρίς να το καταλαβαίνει ο χρήστης. Αυτό συνέβη και στην ιστοσελίδα του ΗΣΑΠ όπου, σύμφωνα πάντα με την Google, το κακόβουλο λογισμικό προέρχεται από web sites εκτός Ελλάδας (nuttypiano.com, riotassistance.ru), χωρίς βέβαια να ευθύνεται ο ΗΣΑΠ για το γεγονός αυτό.