Τον τρόπο να αποκλείει από το Playstation Network όσους χρησιμοποιούν το USB με το PS Jailbreak φαίνεται πως έχει ανακαλύψει η Sony.

Ειδικότερα, όσοι χρησιμοποιούν το PSJailbreak, το λογισμικό το οποίο επιτρέπει την εκτέλεση αντιγραμμένων παιχνιδιών και επιχειρούν να μπουν στο PSN θα λάβουν τον κωδικό λάθους 8002A227, που αποτελεί ένδειξη ότι η Sony τους έχει πετάξει έξω από το δίκτυό της (ban), σύμφωνα με το ps3hax.net.

Να θυμίσουμε ότι στις 19 Αυγούστου είχε κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο η είδηση για τη διάθεση του επονομαζόμενου PSJailbreak, ενός USB stick κόστους περίπου 150 δολαρίων, το οποίο επιτρέπει την αντιγραφή και την εκτέλεση πειρατικών παιχνιδιών στο σκληρό δίσκο του Playstation 3 (ή σε εξωτερικό δίσκο), χωρίς προηγουμένως την τροποποίηση της κονσόλας (το λεγόμενο τσιπάρισμα). Το USB stick συνδέεται μέσω της θύρας USB στην κονσόλα και όταν αυτή κάνει boot εκτελεί λογισμικό που απενεργοποιεί τα μέτρα προστασίας της Sony και επιτρέπει την αντιγραφή, εγκατάσταση και εκτέλεση παιχνιδιών από το σκληρό της δίσκο, όχι όμως και ταινιών ή άλλου υλικού.