Σε παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Νielsen ο μέσος όρος των κλήσεων από το κινητό μειώνεται, ενώ η ανταλλαγή των sms αυξάνεται σημαντικά.

Ενδεικτικά το 2007, ο μέσος όρος των τηλεφωνικών συνομιλιών, για τις ηλικίες από 18 έως 34 ετών, έφτανε τα 1.200 λεπτά μηνιαίως. Ο αριθμός αυτός δύο χρόνια αργότερα, μειώθηκε στα 900 λεπτά.

Ωστόσο τα γραπτά μηνύματα σημείωσαν αύξηση το διάστημα 2007-2009, ιδιαίτερα στους νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Nielsen, το 2007 ο μέσος όρος των γραπτών μηνυμάτων έφτανε τα 600 ανά μήνα, αριθμός που διπλασιάστηκε το 2009 αγγίζοντας τα 1.400 μηνύματα.

Ο Βασίλης Νικολαΐδης είναι ιδιωτικός υπάλληλος και εδώ και λίγους μήνες υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Όπως εξηγεί στα «ΝΕΑ» τα τελευταία δύο χρόνια, είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω στρατού, ο τρόπος που επιλέγει να επικοινωνεί με δικά του πρόσωπα είναι κυρίως τα sms. «Κατά μέσο όρο μιλάω 10 λεπτά κάθε μέρα και στέλνω γύρω στα 40 μηνύματα. Τα επιλέγω γιατί είναι πιο άμεσα, λες αυτό που θέλεις την ώρα που εσύ θέλεις. Ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι στη δουλειά και δεν μπορείς να απαντήσεις στο κινητό που χτυπά συνέχεια»