Κάτι σαν τελικός είναι η σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα σε Αργεντινή και Γερμανία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το απόγευμα στις 17:00 όλα τα βλέμματα θα πέσουν πάνω στους 22 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εκπροσωπούν δύο εντελώς διαφορετικά στιλ και σχολές ποδοσφαίρου.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα θέλει να συνδέσει το όνομά του με την κατάκτηση ενός ακόμη Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή, αυτή τη φορά ως τεχνικός. Παρά τα όσα κατά καιρούς έχει ακούσει για τις ικανότητές του, έχει καταφέρει να έχει καλή σχέση με τα σπουδαία ονόματα που απαρτίζουν την «αλμπισελέστε» και αυτό φαίνεται σε κάθε αντίδραση του.

Στο παιχνίδι με τους παραδοσιακά σκληροτράχηλους Γερμανούς οι νοτιαμερικανοί ελπίζουν να δουν τον Μέσι να ηγείται της ομάδας. Οι ως τώρα εμφανίσεις του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη, χωρίς να είναι κακές, δεν συγκρίνονται με τις αντίστοιχες με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αλλά κόντρα στα «πάντσερ» θα έχει την ευκαιρία να δείξει το καλό και ηγετικό του πρόσωπο.

Οι Γερμανοί βρίσκονται στον έβδομο ουρανό μετά το 4-1 επί της Αγγλίας, ένα αποτέλεσμα που τόνωσε την αυτοπεποίθησή τους. Το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να φορτώσουν με άγχος τους αντιπάλους τους, επενδύοντας σε «mind games» και μιλώντας για τον παρορμητικό χαρακτήρα των Αργεντινών, το πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που βρεθούν πίσω στο σκορ, αλλά και τη συμπεριφορά τους απέναντι στον διαιτητή.

Ο Γιόακμι Λεβ δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει το 4-5-1, που γίνεται 4-3-3 όταν η Γερμανία βρίσκεται στην επίθεση. Η παρουσία των Μίλερ και Ποντόλσκι δεξιά και αριστερά του Κλόζε αυξάνει τη δύναμη πυρός, ενώ πολλά έχουν στηριχθεί στην παρουσία των Οζίλ, Σβαϊνστάιγκερ και Κεντίρα στο χώρο του κέντρου.

Πηγή: sport-fm