Με συνταγή Ζοζέ Μουρίνιο συνεχίζει η Ρεάλ τους αγώνες της. Οι Μερένχες χωρίς να εντυπωσιάσουν επικράτησαν 3-0 στην Μαδρίτη της Εσπανιόλ, που είχε δύο νίκες σε τρία ματς. Στο 28′ μετά από αυστηρό πέναλτι για χέρι του Λουίς Γκαρσία σε εκτέλεση φάουλ, ο Ρονάλντο χρειάστηκε να ευστοχήσει δύο φορές από τη βούλα για να γίνει το 1-0, αποτέλεσμα με το οποίο ολοκληρώθηκαν τα πρώτα 45′. Στην επανάληψη το ματς άναψε στο διάστημα 57′ με 60′ όταν ο Πέπε είδε δύο κίτρινες και αποβλήθηκε. Η αριθμητική υπέροχή των Καταλανών όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Γκαλάν είδε και αυτός κόκκινη και πήγε στα αποδυτήρια αποκαθιστώντας την ισορροπία.

Στο 79′ από ασίστ του Ρονάλντο πάρε-βάλε, ο Ιγκουάιν σφράγισε τη νίκη των Blancos (2-0) και στο 88′ ο Μπενζεμά, που πέρασε αλλαγή, μετά από πάσα του Ντιαρά από αριστερά διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με ωραία κίνηση και εκτέλεση. Στο 89′ αποβλήθηκε και ο Φορλίν με δεύτερη κίτρινη για να τελειώσει η ομάδα του Ποκετίνο τον αγώνα με εννιά παίκτες. Η Ρέαλ είναι πλέον στη κορυφή της βαθμολογίας και μπορεί αν γκελάρει η Βαλένθια με την Ατλέτικο να παραμείνει εκεί και μετά το τέλος της εμβόλιμης αγωνιστικής.

Εριξε… βόμβα στην Μαγιόρκα!

Με ένα μάλλον τυχερό γκολ προηγήθηκε η Αθλέτικ, καθώς ο δεξιός χαφ, Νταβίδ Λόπεθ συνέκλινε στο 44′ και με το αριστερό έκανε σέντρα σουτ. Η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Αουάτε για το 1-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, οι Βάσκοι κλείδωσαν τη νίκη στο 62′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του κεντρικού αμυντικού, Σαν Χοσέ, στο 62′ (2-0) μετά από χέρι του Νούνιες μέσα στην μεγάλη περιοχή. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε με κοντινό σουτ ο 22χρονος μέσος, Ινίγκο Πέρεθ δίνοντας θριαμβευτικό τόνο στη νίκη, η οποία ήταν η πρώτη για την ομάδα του Χοακίν Καπαρός στο «Σαν Μαμές» καθώς το πρώτο τρίποντο είχε έρθει στην έδρα της Ερκουλες (0-1).

Ανατροπή για Οσασούνα

Την πρώτη της νίκη για φέτος πέτυχε η Οσασούνα, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε με 3-1 στο «Ρέινο ντε Ναβάρα». Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με το δεύτερο γκολ του Ραούλ Ταμούδο στο πρωτάθλημα, με τον έμπειρο επιθετικό να σκοράρει σε τετ ατ τετ και να κάνει το 0-1 στο 16′. Η απάντηση για την ομάδα του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο ήρθε επίσης από έναν επιθετικό ο οποίος έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα της Primera Division, καθώς μετά από πλάγιο άουτ και σέντρα από αριστερά, ο Βάλτερ Παντιάνι με κεφαλιά στο 38′ έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Στο 42′ ήρθε το 2-1 για την Οσασούνα, με τον Καμούνιας να εκμεταλλεύεται την πάσα του Χουανφράν, ο οποίος χόρεψε δύο αντιπάλους από δεξιά, ενώ στην επανάληψη την επικράτησή της σφράγισε με κεφαλιά ο Κάρλος Αράνδα στο 74′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σοριάνο και φάση διαρκείας στα καρέ της Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι γνώρισαν δεύτερη σερί ήττα μετά το 1-2 από την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Ανοέτα».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Τρίτη (21/09)

Μπιλμπάο-Μαγιόρκα 3-0
(44′ Νταβιδ Λόπεθ, 62′ πεν. Σαν Χοσέ, 92′ Ινίγκο Πέρεθ)

Οσασούνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-1
(38′ Παντιάνι, 43′ Καμούνιας, 74′ Αράνδα – 16′ Ταμούδο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 3-0
(28′ πεν. Ρονάλντο, 79′ Ιγκουαΐν, 88′ Μπενζεμά)

Τετάρτη (22/09)

Αλμερία-Λεβάντε (21.00)
Μπαρτσελόνα-Σπόρτινγκ Χιχόν (21.00)
Σαραγόσα-Ερκουλες (21.00)
Βαλένθια-Ατλέτικο (23.00)

Πέμπτη (23/09)

Χετάφε-Μάλαγα (21.00)
Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια (21.00)
Σεβίλλη-Σανταντέρ (23.00)

Πηγή: gazzetta.gr