Ο Λόρενς Έμπεν μπορεί να δήλωσε άγνοια για πρόταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά τόνισε πως αν του γίνει θα την αποδεχθεί και θα προσπαθήσει να βελτιώσει την κατάσταση των παικτών.

Ο Ολλανδός γυμναστής μίλησε στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» για τα περί «πράσινου» ενδιαφέροντος: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να σας πω. Αν υπάρξει πρόταση του Παναθηναϊκού, α την αποδεχθώ. Πιθανή προοπτική επιστροφής στην Παιανία με χαροποιεί. Λατρεύω να εργάζομαι για τον μεγάλο Παναθηναϊκό. Να εποπετεύω ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου και να συνεργάζομαι με κορυφαία στελέχη».

Ο Έμπεν έδειξε πως γνωρίζει τι συμβαίνει στο «τριφύλλι» και όσα ακούγονται για την φυσική κατάσταση των παικτών του Νίκου Νιόπλια: «Πληροφορούμαι νέα για τον Παναθηναϊκό. Μαθαίνω ότι επικρατεί δυσαρέσκεια όσον αφορά στις επιδόσεις των παικτών. Μπορώ να βελτιώσω την κατάσταση. Θα είναι δύσκολο ωστόσο είμαι πρόθυμος να παλέψω».

Ο πρώην συνεργάτης του Χενκ τεν Κάτε θα πάρει το… πρώτο αεροπλάνο σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός του κάνει κρούση: «Ο Παναθηναϊκός αποτελεί την πρώτη μου επιλογή. Πληροί τις προϋποθέσεις με το παραπάνω. Συν τοις άλλοις, διατηρώ άριστες σχέσεις με τα περισσότερα από τα παιδιά. Είμαι πρόθυμος να εργαστώ στον Παναθηναϊκό».

Ο Έμπεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με φίλο του που ζει μόνιμα στην Ελλάδα και έμαθε για την επίδοση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, ενώ παρότι δήλωσε άγνοια φέρεται πως οι «πράσινοι» του έχουν κάνει κρούση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εμπεν και στην εφημερίδα «Goal»:

Λόρενς, στην Ελλάδα οι πληροφορίες αναφέρουν πως επιστρέφεις στον Παναθηναϊκό.
«Αλήθεια; Κοιτάξτε, δεν υπάρχει επίσημη επαφή ακόμη με τον σύλλογο, αλλά νομίζω πως έχουν το τηλέφωνό μου ακόμη και είμαι στη διάθεσή τους όποτε θέλουν. Δεν κρύβω πως θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ και πάλι με τον Παναθηναϊκό γιατί είναι τοπ κλαμπ στην Ευρώπη και η προηγούμενη θητεία μου στην ομάδα ήταν πραγματικά εξαιρετική. Οπότε είμαι πολύ θετικός, αν ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται».

Είδες το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα;
«Όχι, μίλησα όμως με πολλούς φίλους που έχω στην Ελλάδα, αλλά και με διάφορους ακόμη ανθρώπους του ποδοσφαίρου που το παρακολούθησαν. ΟΚ, είναι βαρύ σκορ, αλλά μην ξεχνάμε κόντρα σε ποια ομάδα έπαιξε ο Παναθηναϊκός Ενας φίλος μου, που αγωνίζεται σε τοπ ομάδα της Ιταλίας και είδε τον αγώνα, μου είπε ότι ”και εμείς να παίζαμε κόντρα σε αυτήν την Μπαρτσελόνα τέτοιο σκορ θα φέρναμε”».

Με τι ασχολήθηκες μετά την αποχώρησή σου από τον Παναθηναϊκό;
«Με τον αθλητισμό, με τι άλλο; Παρακολουθώ συνεχώς ποδόσφαιρο και γενικά τις εξελίξεις, ενώ ασχολούμαι και με ένα προσωπικό μου πρότζεκτ, που αφορά την εκγύμναση αθλητών τένις».

Να υποθέσουμε λοιπόν πως και από την πλευρά σου η πόρτα είναι ανοικτή για τον Παναθηναϊκό;
«Ναι. Με ενδιαφέρει. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε».