Ο αρχηγός των «πρασίνων» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και τόνισε για τις επιδιώξεις του Παναθηναϊκού λέγοντας ότι: «όταν μιλάμε για τους στόχους του Παναθηναϊκού, είναι δεδομένο ότι είναι υψηλοί. Τα έχουμε ξαναπεί, τα λέμε κάθε χρόνο. Όπως έχουμε ξαναπεί ότι για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς χρειάζεται σκληρή δουλειά. Θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

-Η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από πολλούς έως και αποτυχημένη, με την ομάδα να κατακτά το 31ο της πρωτάθλημα Ελλάδας. Είναι ένα κίνητρο αυτό για εσάς;

«Η ομάδα τόσα χρόνια έχει καταφέρει να κατακτήσει αρκετούς στόχους. Έχει κατακτήσει πρωταθλήματα, Κύπελλα, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, νταμπλ, δύο χρονιές έχει πανηγυρίσει τριπλ κράουν. Δεν μπορείς να μιλάς για αποτυχία, όταν κατακτάς το πρωτάθλημα. Αθλητισμό κάνουμε. Δεν υπάρχουν μόνο οι νίκες, δεν κερδίζεις μόνο. Υπάρχουν και οι ήττες, οι δύσκολες στιγμές. Κίνητρο έτσι κι αλλιώς υπάρχει πάντα.

Αυτό που μας κακοφάνηκε πέρυσι ήταν κυρίως η πορεία στην Ευρωλίγκα. Δεν δείξαμε καλό πρόσωπο στη διοργάνωση και φύγαμε νωρίς. Φέτος θέλουμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο, να προσπαθήσουμε περισσότερο, να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, να παίξουμε καλό μπάσκετ, να είναι η ομάδα ανταγωνιστική και να φτάσουμε στο φάιναλ φορ».

-Πόσες δύσκολες είναι αυτές οι πρώτες μέρες στο Ζλάτιμπορ;

«Είναι λίγο δύσκολες, αλλά το ξέραμε. Εδώ ο στόχος είναι να δουλέψουμε στη φυσική κατάσταση, αλλά και να μπουν κάποια πράγματα στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Και από εκεί και πέρα να κάνουμε μια καλή προετοιμασία που θα μας βγάλει όλη τη χρονιά, ως το τέλος».

-Υπάρχουν όπως πάντα και τα νέα πρόσωπα. Τέσσερις νέες παίκτες έχουν προστεθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

«Είναι τέσσερα παιδιά τα οποία έχουν δείξει ήδη την αξία τους. Σίγουρα θα μας βοηθήσουν πολύ. Οι προπονητές θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μπορέσουν να τους εντάξουν στην ομάδα, ενώ κι εμείς όλοι από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε για να εγκλιματιστούν το συντομότερο δυνατό. Και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Πηγή: gazzetta.gr