Ο κεντρικότερος δρόμος της καλοκαιρινής Βαρκελώνης θυμίζει κάτι από… Λεωφόρο, το μουσείο των Καταλανών αποτέλεσε την… must επίσκεψη των «πρασίνων» και οι 2.500 οπαδοί του «τριφυλλιού» ετοιμάζονται για «Καμπ Νού».

Την ώρα που οι αλλόθρησκοι… κλαίνε και μιζεριάζουν, κάνοντας το άσπρο… μαύρο, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για ακόμη ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό βράδυ. Η τρίτη επίσκεψη στο «Καμπ Νού», ευχή όλων είναι να γίνει και η… φαρμακερή. Η μεγάλη μάχη με την υπερομάδα του Γκουαρντιόλα είναι προ των πυλών και από το μεσημέρι κιόλας η Βαρκελώνη έχει ντυθεί στα πράσινα!

Οι οπαδοί των νταμπλούχων έχουν γεμίσει τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, την διάσημη Ράμπλα, και όπου γυρίσεις το μάτι σου, αντικρίζεις Έλληνες. Μάλιστα οι φίλοι του «τριφυλλιού» ξεκίνησαν να ζεσταίνονται με κάποια συνθήματα, στα οποία προσπαθούσαν να ακολουθήσουν και διάφοροι περαστικοί που απλά έμειναν με το… στόμα ανοιχτό.

Ο καιρός στην πρωτεύουσα της Καταλονίας είναι εξαιρετικός, ο ήλιος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και οι περισσότεροι κυκλοφορούν με σορτσάκια και κοντομάνικα.

«Πλάκα» με το μουσείο

Πόλο έλξης αποτέλεσε το μουσείο της Μπαρτσελόνα για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Μιλάμε για ένα απίστευτο κτίριο, στο οποίο μπορείς να θαυμάσεις τα πάντα που αφορούν τον ιστορικό σύλλογο. Τα… άπειρα τρόπαια, φανέλες μεγάλες ποδοσφαιριστών που φόρεσαν την φανέλα των «μπλαουγκράνα»(όπως ο Ντιέγκο Μαραντόνα) και άλλα πολλά και άκρως ενδιαφέρονται.

Όλοι έπαθαν την… πλάκα τους και σίγουρα αυτό το μουσείο πρέπει να γίνει το παράδειγμα για κάτι αντίστοιχο και στον Παναθηναϊκό. Από εκεί πέρασαν και μέλη της «πράσινης» αποστολής, όπως οι Γόντικας, Βεκρής και Βουτσαράς.

Πηγή: gazzetta.gr