Στην έναρξη της προετοιμασίας των «πράσινων» στο Ολυμπιακό Στάδιο βρέθηκε ο «Ζοτς», ο άμεσος συνεργάτης του, Δημήτρης Ιτούδης, o αρχηγός του «τριφυλλιού», Φραγκίσκος Αλβέρτης, αλλά και οι… παλιοί Μπατίστ, Νίκολας, Βεργίνης, Μπόγρης και ο… rookie Ρομέιν Σάτο.

Επίσης στην πρώτη προπόνηση της νέας περιόδου έλαβαν και κάποιοι έφηβοι παίκτες (Πάρης Μαραγκός, Γιάννης Δημακόπουλος, Γιάννης Καραμαλέγκος, Φώτης Ζούμπος, Γιώργος Δρακόπουλος, Δημήτρης Κεφάλας, Κώστας Τάγαρης), ενώ οι Νέστορας Κόμματος και Νίκος Σπανός αναμένεται να ενσωματωθούν στην προετοιμασία την Πέμπτη.

Στο αντίποδα, αρκετές είναι και οι απουσίες, καθώς εννέα διεθνείς παίκτες της ομάδας (σ.σ Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Φώτσης, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου, Βουγιούκας, Καλάθης, Τέπιτς και Μάριτς) αγωνίζονται στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι ο Γεωργιανός σέντερ, Γκεόργκι Σερμαντίνι, έχει πάρει άδεια δύο ημερών, ώστε να ξεκουραστεί από τις πρόσφατες υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2011.

Την τρέχουσα εβδομάδα οι προπονήσεις θα είναι διπλές, καθώς οι Πρωταθλητές Ελλάδος θα δουλεύουν στο γήπεδο, ενώ το απόγευμα θα υπάρχει τρέξιμο και διατάσεις στο στίβο.

Το νέο μετεγγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Ρομέιν Σάτο, προσήλθε στο ΟΑΚΑ λίγο μετά τις 9.00π.μ, ώστε να δει από κοντά τους χώρους που θα προπονείται από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο προπονητής των «πράσινων», που εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ με έναν μαύρο ελαστικό κορσέ στο πόδι του (σ.σ λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του), είχε θερμό εναγκαλισμό με τους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι φόρεσαν τις φόρμες προετοιμασίας και εν συνεχεία βρέθηκαν στο στίβο του ΟΑΚΑ.

«Ζοτς»: «Με ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μου»
Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στην αρχική του τοποθέτηση, θέλησε να εστιάσει στην… αποκλειστική του ενασχόληση με τους «πράσινους», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να ασχοληθώ με το τι λένε οι αντίπαλοι μας για εμάς. Με ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μου. Σέβομαι τον κύριο Ίβκοβιτς, όπως έχω αποδείξει ότι σέβομαι όλους τους αντιπάλους μας».

Αναφερόμενος στην προετοιμασία, ενόψει της νέας σεζόν, τόνισε: «Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά. Έχουμε απουσίες, αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια προβλήματα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα παιδιά που έχουμε στη διάθεση μας. Στο πρώτο στάδιο θα ρίξουμε το βάρος μας στη φυσική κατάσταση».

Κλείνοντας, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει κανένα… κενό στο ρόστερ: «Ποιος λέει ότι έχουμε πρόβλημα στην περιφέρεια; Ο κόσμος; Όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν την άποψη τους πάνω σε ένα θέμα. Αφήστε όμως να γνωρίζουμε καλύτερα εμείς που βρισκόμαστε μέσα στην ομάδα και τη ζούμε καθημερινά».

Σάτο: «Ωραία στον Παναθηναϊκό»
Ο Κεντροαφρικανός σμολ-φόργουορντ, Ρομέιν Σάτο, μιλώντας για την έλευσή του στον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Η πρώτη μέρα στον Παναθηναϊκό είναι πολύ ωραία. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί πάντα ήθελα να δουλέψω μαζί του. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Είμαι ο μοναδικός νέος αυτή τη στιγμή και θέλω να μπω γρήγορα στο κλίμα της ομάδας».

Μπατίστ: «Στόχος το Triple Crown»
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ των «πράσινων», Μάικ Μπατίστ, αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας και την προσθήκη του Ρομέιν Σάτο στο ρόστερ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για άλλη μια χρονιά. Στόχος μας είναι να πάρουμε τους τρεις τίτλους. Στην Ευρωλίγκα θέλουμε να φτάσουμε στο φάιναλ φορ και στην Ελλάδα να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα. Η μεταγραφή του Σάτο θα μας βοηθήσει πολύ, κυρίως στην άμυνα και στη ροή του αγώνα. Είναι καλός επιθετικά και αμυντικά, δουλεύει πολύ και πρέπει να το κάνει για να μπει γρήγορα στο κλίμα της ομάδας».

Νίκολας: «Δουλεύουμε βήμα-βήμα»
Ο Αμερικανός σούτινγκ-γκαρντ, Ντρου Νίκολας, εστίασε στην σπουδαιότητα μίας καλής προετοιμασίας, σχολιάζοντας σχετικά: «Είναι πολύ καλό που μαζευόμαστε πάλι εδώ μετά από ένα μεγάλο καλοκαίρι. Αρχίσαμε να τρέχουμε, για να προετοιμάσουμε τα σώματα μας για μια δύσκολη σεζόν. Δουλεύουμε βήμα-βήμα, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, ωστόσο είναι νωρίς να λέμε από τώρα για τρόπαια.

Ξέρουμε τους στόχους του Παναθηναϊκού, ότι χάσαμε πέρυσι κάποιους τίτλους και αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο για τη νέα σεζόν. Κάθε μέρα θα είμαστε καλύτεροι. Βλέπω το Μουντομπάσκετ και ξέρω ότι ίσως παίξουν στα προημιτελικά Ελλάδα και Αμερική. Παίζεται ωραίο μπάσκετ και γίνονται όμορφα παιχνίδια».

Βεργίνης: «Ό,τι μου πει ο Ομπράντοβιτς»
Ο νεαρός γκαρντ, Δημήτρης Βεργίνης, μίλησε για τη δεύτερή του σεζόν στο «τριφύλλι» και την… προσήλωσή του στις εντολές του «Ζοτς»: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Θέλω να πάρω δυνάμεις από τη δύσκολη προετοιμασία. Οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι γνωστοί: πρωτάθλημα, Κύπελλο και Φάιναλ Φορ. Προσωπικά, είμαι καλά και θα κάνω ότι μου πει ο προπονητής, ώστε να βοηθήσω».

Πηγή: gazzetta.gr