Την εκ νέου κατάρριψη του ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες διαδοχικές δίδυμες κάμψεις κατάφεραν δύο Έλληνες 46 ετών. Έφτασαν τον εκπληκτικό αριθμό των 51 επαναλήψεων, ξεπερνώντας το δικό τους προηγούμενο ρεκόρ των 43 επαναλήψεων.

Πρόκειται για τον Γιώργο Κοτσιμπό με καταγωγή από το μικρό ορεινό χωριό Οινοχώρι Φωκίδος και τον Απόστολο Δέρβα, με καταγωγή από την Καισαριανή, που τώρα κατοικούν στην Κρήτη.

Οι 46χρονοι που κατέρριψαν το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τις «περισσότερες διαδοχικές δίδυμες (tandem) κάμψεις» προπονήθηκαν μεθοδικά για μήνες, προσπαθώντας και τελικά καταφέρνοντας να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.

Το ρεκόρ σημειώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2023 στο Ηράκλειο Κρήτης και ανακοινώθηκε επίσημα από τον Οργανισμό Guinness στις 5 Δεκεμβρίου 2023.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο επίτευγμα που οφείλεται στη σκληρή δουλειά και την ακλόνητη αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Γιώργος Κοτσιμπός, όπως μεταδίδει το cretalive.gr: «Είχαμε πίστη στις ικανότητές μας και ξέραμε ότι μπορούσαμε να ξεπεράσουμε το ορόσημο των 50 επαναλήψεων».

Αυτό σηματοδοτεί το τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον Γιώργο Κοτσιμπό, ο οποίος προηγουμένως είχε καταρρίψει το ρεκόρ για τις «περισσότερες κάμψεις με απελευθέρωση χεριών (hand release) σε ένα λεπτό» τον Δεκέμβριο του 2020.