Τα μέτρα για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων και ιδιαίτερα για τη μείωση των αιτιών που προκαλούν θανάτους στην άσφαλτο, όπως η μέθη και η υπερβολική ταχύτητα, θα εντείνει το αμέσως επόμενο διάστημα το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου.

Αφορμή και η αύξηση της κίνησης στο νησί, λόγω της θερινής περιόδου.

Στόχος που έχει τεθεί από την Υπηρεσία, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με μέτρα στον τομέα της πρόληψης και συνεχείς ελέγχους, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

«Οι κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων, παραμένουν η μέθη και η υπερβολική ταχύτητα. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφύγουμε έστω και έναν μικροτραυματισμό στους δρόμους», σημείωσε ο Διοικητής του Τμήματος, Νεκτάριος Τσώλος, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μεγάλα προβλήματα της Υπηρεσίας.

Σημαντικότερο όλων, η έλλειψη προσωπικού, αφού το Τμήμα στελεχώνουν λιγότερα από 10 άτομα και μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμιά ενίσχυση από δόκιμους, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι προληπτικοί έλεγχοι στους δρόμους θα πραγματοποιηθούν με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Πηγή: Ημέρα τση Ζάκυθος