Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της φυματίωσης στις φυλακές

Αποφασίστηκε η έναρξη πιλοτικού προγράμματος στον Κορυδαλλό


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17:40
10/04/2014
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της φυματίωσης στις φυλακές
1
loading

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της φυματίωσης στις φυλακές της
xώρας και την αναβάθμιση των παρερχομένων ιατρικών και νοσηλευτικών
υπηρεσιών στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή, με τη συμμετοχή της προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένης Κρεμαστινού και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας και της γενικής διεύθυνσης Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση έναρξη της υλοποίησης πιλοτικού προγράμματος στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων φυματίωσης των κρατουμένων.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει συνεργασία με το αντιφυματικό ιατρείο του νοσοκομείου «Σωτηρία» και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ εξετάζεται η άμεση διάθεση, από το υπουργείο Υγείας, ενός παθολόγου και ενός ψυχιάτρου για τις ανάγκες των φυλακών Κορυδαλλού.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, θάλαμος αποσυμπίεσης για ανθεκτική φυματίωση, σε νέα πτέρυγα που ήδη κατασκευάστηκε.

Ακόμη, θα γίνει προσπάθεια στελέχωσης των φυλακών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, ενώ θα αναβιώσει το νομοθετικό πλαίσιο για την ένταξη στο ΕΣΥ του νοσοκομείου και του ψυχιατρείου κρατουμένων Κορυδαλλού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar laros

    Κουβαλούν και κάθε είδους ασθένεια οι λαθρομετανάστες κακούργοι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει