Κατηγορούνται για δωροδοκία τέσσερις υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Έβγαζαν δελτία ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς υπηκόους


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15:55
17/02/2014
Κατηγορούνται για δωροδοκία τέσσερις υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
2
loading

Δικογραφία για δωροδοκία τεσσάρων υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του υπουργείου Εσωτερικών, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κι ένας συνεργός τους, αλβανικής καταγωγής, χρηματίζονταν προκειμένου να επισπεύδουν τη διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών ή να εκδίδουν πλαστά δελτία ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς υπηκόους.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, διερευνούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάλογες καταγγελίες. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η χρηματική αμοιβή για την επίσπευση των διαδικασιών ανερχόταν στα 200 ευρώ, ενώ για την έκδοση πλαστού δελτίου ταυτότητας το ποσό αυξανόταν στα 3.000 ευρώ και πάνω, ενώ οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι λάμβαναν τα χρήματα από τον υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσο» πρόσωπο.

Για τα καταγγελλόμενα ενημερώθηκε ο εποπτεύων την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι πέντε κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar laros

    Αμεση απέλαση ολων των λαθρομεταναστων, των νομιμοποιημένων, των ελληνοποιημένων, των ομογενοποιημένων και των προστατών τους για να περιοριστεί η εγκληματικότητα στην Ελλάδα

  2. avatar JB

    ΠΟΣΆ ΕΠΙΔΌΜΑΤΑ ΤΣΕΠΏΝΟΥΝ Η ΑΛΒΑΝΟΙ ....ΜΕ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΈΣ ΤΑΥΤΌΤΗΤΕΣ......ΜΕΤΆ ΘΈΛΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΊΞΕΙ ΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΛΑΌ.....ΜΙΑ ΧΑΡΆ ....ΜΊΖΕΣ ΑΠΌ ΕΔΏ....ΚΛΕΨΙΈΣ ΑΠΌ ΕΚΕΊ.......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει