Απολύσεις στις ΔΕΚΟ ζήτησαν, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες κυβερνητικές πηγές, τα στελέχη της τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) την εβδομάδα που πέρασε.

Το εξαιρετικά σοβαρό αυτό ζήτημα θα κυριαρχήσει, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Βήμα της Κυριακής, στις διαπραγματεύσεις των αμέσως επομένων εβδομάδων και η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να «προλάβει» την τρόικα προτείνοντας βιώσιμες και λειτουργικές λύσεις για τις μετατάξεις προσωπικού από τις ΔΕΚΟ σε τομείς του Δημοσίου όπου καταγράφονται ελλείψεις.

Καθίσταται πλέον σαφές ότι το βάρος πέφτει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που ήδη προκαλούν εντάσεις.

Από τις εξελίξεις θα κριθεί ως έναν βαθμό και η εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου τον Δεκέμβριο. Αν τηρηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα των ελέγχων, η επόμενη κρίσιμη «επίσκεψη» της τρόικας για την «εξέταση» των ελληνικών αρχών θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου, κατά την κορύφωση δηλαδή της προεκλογικής περιόδου για τις κάλπες της τοπικής αυτοδιοίκησης (7 και 14 Νοεμβρίου).