Παρατράπεζα εντός του υποκαταστήματος Ρόδου φημισμένης και φερέγγυας ασφαλιστικής εταιρείας με χρήση πλαστογραφημένων συμβάσεων αγοράς επενδυτικών της προϊόντων είχε στήσει, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, ο μηνυόμενος πρώην προϊστάμενος της.

Το νέο οικονομικό σκάνδαλο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «δημοκρατική», λαμβάνει καθημερινά τρομακτικές διαστάσεις.

Ο μηνυόμενος, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο 5 εξώδικων που απέστειλε σε ισάριθμους πρώην πελάτες της η ασφαλιστική εταιρεία αλλά και από τις μηνυτήριες αναφορές που έχει ήδη υποβάλει, φέρεται να έπειθε Ροδίτες επενδυτές με σημαντική οικονομική επιφάνεια, που τηρούσαν λογαριασμούς – μητρώα αμοιβαίων κεφαλαίων να τα εξαγοράσουν και να επανεπενδύσουν σε εικονικούς και ανύπαρκτους τίτλους αμοιβαίων που είχε καθ΄ολοκληρίαν κατασκευάσει ο ίδιος, υποσχόμενος κέρδη που έφταναν μέχρι και το 17%!

Τους εικονικούς δε τίτλους των ανύπαρκτων αμοιβαίων φέρεται να τους εμφάνιζε ως δήθεν προερχόμενους αλλά και διατιθέμενους από την ασφαλιστική εταιρεία.

Με τον τρόπο αυτό ο μηνυόμενος, σύμφωνα πάντα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είχε στήσει έναν παρατραπεζικό και παρασιτικό για τα συμφέροντα της εταιρείας μηχανισμό, με τον οποίο διαχειριζόταν τα χρήματα των επενδυτών θυμάτων του, αποδίδοντας τους αθέμιτα κέρδη ή ανανεώνοντας τα εικονικά τους αμοιβαία κεφάλαια με ανακύκλωση των αποταμιεύσεων τους.

Η Εισαγγελική έρευνα ως εκ τούτου αναμένεται να επεκταθεί και στην κατεύθυνση του ελέγχου των τραπεζικών του λογαριασμών αλλά και των προσωπικών του επενδύσεων σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Όπως γράφει η εφημερίδα«δημοκρατική», η ασφαλιστική εταιρεία έχει ήδη προσφύγει ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Στυλιανού Γκρόζου, Προέδρου της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κ Κωνσταντίνου Μπούτσικου και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικών Εγκλημάτων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.