Ο Πρόεδρος του Λ.Α.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος, με την Ομοσπονδία ιδιωτικών Φορτηγών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου και ενημερώθηκε για τα αιτήματα του κλάδου και τα προβλήματά τους.

Μετά τη συνάντηση ο κ.Καρατζαφέρης τάχθηκε κατά του ανοίγματος του επαγγέλματος, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο που επιχειρείται να γίνει θα κυριαρχήσουν στο χώρο οι πολυεθνικές σε βάρος των ελλήνων μεταφορέων.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι αδυνατεί να ερμηνεύσει τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος και είπε ότι δημιουργείται ένα κλίμα σε βάρος των μεταφορέων, οι οποίοι παρουσιάζονται – όπως είπε – ως εφοπλιστές της ασφάλτου και ως εκ τούτου πρέπει να ανοίξει το επάγγελμα.

«Εάν ανοίξει τότε οι πολυεθνικές εταιρείες μεταφορών θα φέρουν στη χώρα μας 400-500 φορτηγά και θα εξολοθρεύσουν τους Έλληνες ιδιοκτήτες», τόνισε.

Είναι λάθος η προσέγγιση που γίνεται, υποστήριξε και ανέφερε πως ούτε ο διάλογος έχει εξαντληθεί, ούτε το νομοθέτημα κινείται στο σωστό άξονα.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών ζήτησαν σεβασμό από την κυβέρνηση και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συμπαράσταση του ΛΑΟΣ στις κινητοποιήσεις και τα αιτήματά τους.

Σχολιάζοντας το μέτρο της περαίωσης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε να υπάρχει «επιβράβευση» για τους συνεπείς φορολογούμενους.

Τόνισε ότι η περαίωση είναι διαδικασία που εξυπηρετεί μόνο τα ταμεία του κράτους, που έχουν, πράγματι, ανάγκες. Είναι λάθος μέτρο, είπε ο κ. Καρατζαφέρης, καθόσον πλήττει τους συνεπείς φορολογούμενους.

Αν δεν υπάρξει πριμ για τους συνεπείς φορολογούμενους π.χ. μείωση φόρου 15%, τότε «φοβούμαι ότι σε λίγο καιρό μόνο με περαίωση θα λύνεται το χρόνιο πρόβλημα εσόδων της χώρας», είπε.