Η «σπόντα» Τσίπρα για τις επανορθώσεις και η δήλωση της Μέρκελ για το Σκοπιανό

Όλα όσα είπαν οι δύο ηγέτες στις κοινές τους δηλώσεις


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:29
10/01/2019
Η «σπόντα» Τσίπρα για τις επανορθώσεις και η δήλωση της Μέρκελ για το Σκοπιανό
55
loading

Αναφορά στις γερμανικές επανορθώσεις έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με την Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Οι σχέσεις των δύο χωρών μας πιστεύω ότι είναι εξαιρετικές. Ασφαλώς και δεν ξεχνάμε τις δυσκολίες, ούτε αυτές που περάσαμε πρόσφατα, ούτε ξεχνάμε και τις δύσκολες αλλά απαράγραπτες εκκρεμότητες που μας άφησε η ιστορία, όπως είναι οι επανορθώσεις ή το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο, όμως είμαστε αποφασισμένοι να επικεντρωθούμε και θα επικεντρωθούμε παράλληλα και στο νέο πλαίσιο που έχουμε οικοδομήσει».

Ανακοίνωσε ακόμα πως η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Αλέξη Τσίπρα «που εργάστηκε μαζί με τον κ. Ζάεφ» για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, εκτιμώντας πως «με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία δημιουργείται σαφήνεια, γίνεται σαφές πώς διαμορφώνονται οι σχέσεις. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα προωθυπουργό γιατί από τη λύση δεν θα ωφεληθεί μόνο η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία αλλά όλη η Ευρώπη». Ξεκαθάρισε ότι

«Ο ελληνικός λαός δοκιμάστηκε σκληρά απέναντι σε ακατανόητα μέτρα»

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την Άνγκελα Μέρκελ σε μια Ελλάδα πολύ διαφορετική από την Ελλάδα της προηγούμενης επίσκεψής της, το 2014. «Τότε η χώρα μας βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, με την οικονομία να παραπαίει, και την κοινωνία να υποφέρει και να αγωνιά. Με ένα εκατομμύριο ανέργους, παράλυτο κοινωνικό κράτος, διαλυμένες δομές προστασίας των πιο αδύναμων, και καμιά ουσιαστική ελπίδα ανάκαμψης», ανέφερε.

«Ο ελληνικός λαός δοκιμάστηκε σκληρά απέναντι σε μέτρα που ήταν πολλές φορές ακατανόητα, συχνά άδικα, κάποιες φορές αναποτελεσματικά και που δοκίμασαν την κοινωνική συνοχή. Σήμερα εξερχόμαστε από αυτήν την κρίση οριστικά. Με σοβαρές πληγές, που επουλώνουμε σταδιακά κρατώντας την κοινωνία όρθια και προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους», σημείωσε.

Όπως παρατήρησε ο Αλέξης Τσίπρας, οι σχέσεις της Ελλάδας και της Γερμανίας δοκιμάστηκαν σκληρά στη διάρκεια της οκταετούς κρίσης, αλλά μπορέσαμε να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.

«Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, που με πολλή προσπάθεια και αποφασιστικότητα αφήσαμε πίσω μας», τόνισε και εξήγησε: «Τα στερεότυπα του αυταρχικού Γερμανού και του τεμπέλη Έλληνα σφράγισαν τον δημόσιο λόγο. Και παράλληλα, διανύσαμε μια σκληρή περίοδο διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς- αλλά και με την Γερμανία, με έντονες συγκρούσεις, εντατικές διαβουλεύσεις, δύσκολους συμβιβασμούς. Διαφωνήσαμε σε πολλά και διαπιστώσαμε ότι τότε - όπως και σήμερα - μας χώριζαν και μας χωρίζουν σημαντικές διαφορές σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο».

Επισήμανε, όμως, ότι «μπορέσαμε να ξεπεράσουμε αυτήν την μεγάλη δοκιμασία και τα στερεότυπα μεταξύ μας, και να βρούμε κοινό τόπο, διότι αυτό που προείχε ήταν η διάσωση της Ελλάδας, αλλά και της ίδιας της Ευρώπης» και δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι η Ελλάδα από μέρος του προβλήματος της Ευρώπης, γίνεται μέρος της λύσης.

«Έχουμε την θέληση, αλλά και τη δύναμη, να λέμε όχι στις φυγόκεντρες δυνάμεις, που προτάσσουν την εθνική περιχαράκωση, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό ως απάντηση στις οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας: «Όχι στις φωνές της μισαλλοδοξίας που επιδιώκουν, μάλιστα, να διαδραματίσουν ενισχυμένο ρόλο στις επικείμενες ευρωεκλογές. Τονίζουμε λοιπόν, μαζί με την Καγκελάριο, ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην Ευρώπη σήμερα».

Όπως ανέφερε, συζήτησε με την Άνγκελα Μέρκελ για αυτούς τους κινδύνους και επεσήμανε το ρόλο που κατά τη γνώμη του παίζουν οι κυρίαρχες οικονομικές πολιτικές στη διόγκωση του ακροδεξιού και αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού, καθώς και την ανάγκη να απαντηθεί η πρόκληση αυτή με την οικοδόμηση της κοινωνικής Ευρώπης και μιας νέας αρχιτεκτονικής για την Ευρωζώνη.

«Οι πολίτες αυτής της ηπείρου, σε όποια γωνιά της και αν ζουν, να ορθώσουν το δημοκρατικό ανάστημά τους ενάντια στις δυνάμεις εκείνες που, με νέο προσωπείο, προσπαθούν να γυρίσουν το ρολόι της Ιστορίας πίσω, στη σκοτεινή Ευρώπη του μίσους και του φόβου», σημείωσε.

Προσφυγικό

Ανέφερε ακόμα, σχετικά με το προσφυγικό, ότι «συμφωνήσαμε με την κ. Μέρκελ στην κρισιμότητα που έχει για την Ευρώπη η καθιέρωση μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για το άσυλο και τη μετανάστευση με αναθεώρηση του υφιστάμενου Συστήματος».

«Μιας πολιτικής που να συμπεριλαμβάνει πιο ισχυρούς μηχανισμούς στήριξης των χωρών πρώτης γραμμής, έναν ισχυρό μηχανισμό επιστροφών, αλλά και αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ με χώρες προέλευσης και διέλευσης", συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως μίλησε στη Γερμανίδα καγκελάριο για τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και τον ανθρωπισμό που επέδειξε στο προσφυγικό, παρά τις οικονομικές του δυσκολίες και, ταυτόχρονα, ευχαρίστησε την Καγκελάριο για τον καθοριστικό ρόλο που επέδειξε η ίδια κατά την προσφυγική κρίση.

Η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι συζήτησαν για τα Βαλκάνια και για την σημασία που έχει η ειρήνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη της περιοχής για το μέλλον και την ασφάλεια της Ευρώπης.

«Τονίσαμε τη σημασία που έχει για την περιοχή και για την Ευρώπη η Συμφωνία των Πρεσπών η οποία είναι ένα βήμα μπροστά και νομίζω και μια συμφωνία μοντέλο και για άλλες διαφορές, που αποδεικνύει ότι κοινά αποδεκτές λύσεις - χωρίς την επιβολή του ενός μέρους επί του άλλου- είναι εφικτές», είπε.

Μέρκελ: Με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία δημιουργείται σαφήνεια

«Πράγματι κλείνει ένας κύκλος. Όταν ο κ. Τσίπρας ήρθε την πρώτη φορά στο Βερολίνο τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Αναπτύχθηκε εμπιστοσύνη ανάμεσα μας», δήλωσε από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ.

«Γνωρίζω ότι ο ελληνικός λαός πέρασε μια δύσκολη περίοδο. Οι Έλληνες έπρεπε να υποστούν επώδυνες μεταρρυθμίσεις», αναγνώρισε η Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως αυτό δεν είναι το τέλος μιας μεταρρυθμιστικής περιόδου, αλλά η αρχή μιας νέας κατάστασης. Στάθηκε στο γεγονός ότι η ανεργία έχει μειωθεί και διεμήνυσε ότι «θα προσπαθούμε να δημιουργούμε θέσεις εργασίας για νέους ανθρώπους».

«Έχουμε δρομολογήσει πρωτοβουλία στον τομέα των εξαγωγών. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 16% πέρυσι», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό που δίνει τη δυνατότητα στη Γερμανία να είναι η τιμώμενη χώρα στην επόμενη ΔΕΘ.

Για το προσφυγικό ανέφερε πως η Ελλάδα αντιμετώπισε εν μέσω κρίσης μεγάλα προβλήματα και «προσπαθήσαμε να βρούμε λύση με την συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας», ενώ τόνισε πως είναι απαραίτητη η διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για το μεταναστευτικό.

Όσον αφορά στο ονοματολογικό, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Αλέξη Τσίπρα «που εργάστηκε μαζί με τον κ. Ζάεφ», εκτιμώντας πως «με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία δημιουργείται σαφήνεια, γίνεται σαφές πώς διαμορφώνονται οι σχέσεις. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα προωθυπουργό γιατί από τη λύση δεν θα ωφεληθεί μόνο η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία αλλά όλη η Ευρώπη».

Τσίπρας: Όταν είσαι πρωθυπουργός εκπροσωπείς και όσους έχουν καταθέσεις και όσους δεν έχουν

«Εξηγήσεις» για τη στάση του απέναντι στην προηγούμενη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, όταν ο ίδιος ήταν ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.«

Στήριζα τις διαδηλώσεις και τον πρώτο καιρό ως πρωθυπουργός. Στήριζα μια προοπτική ενός προγράμματος βιώσιμου, χωρίς τη βάσανο μιας λιτότητας που δεν θα έδινε ελπίδα και προοπτική», ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Όταν είσαι πρωθυπουργός, εκπροσωπείς και αυτούς που διαδηλώνουν και αυτούς που φοβούνται τις διαδηλώσεις, αυτούς που φοβούνται ότι θα χάσουν τις δουλειές τους. Και αυτούς που δεν έχουν τίποτα να χάσουν αλλά και αυτούς που ενδεχομένως να έχουν κάποιες καταθέσεις στις τράπεζες από το υστέρημα μιας ζωής. Είσαι υποχρεωμένος, εκτός από το να διεκδικείς το δίκιο σου, να ακολουθείς τον δρόμο του ρεαλισμού και να αναζητάς την κοινή συνισταμένη».

Όπως σημείωσε, «αυτή είναι μια δύσκολη συνθήκη στην οποία βρίσκεται κάθε άνθρωπος όταν αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες».

«Καταφέραμε να βρούμε τον δρόμο εκείνο που θα υπερβεί την κρίση, δίνοντας την δυνατότητα σήμερα να λέμε ότι οι δυσκολίες είναι πίσω μας», ανέφερε ακόμα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι συντάξεις

Σε ερώτηση σχετική με την εκφρασθείσα από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη θέση ότι υπήρξε μια συνδιαλλαγή γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε:

«Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δραστηριοτήτων για το ονοματολογικό και το ζήτημα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι ούτως ή άλλως απαγορευτικό και πραγματικά με αιφνιδιάζει το γεγονός ότι θα έπρεπε να αναφερθούμε σε κάτι τέτοιο. Φυσικά και θα υπάρξουν διαφορετικές απόψεις και φυσικά δεν πρόκειται να εμπλακώ σε διαφορετικά σχέδια των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Θέλω απλά να προπαγανδίσω το τέλος αυτής της υπόθεσης, του ονοματολογικού. Πρόκειται να μιλήσω και με τον κ. Μητσοτάκη, χωρίς να θέλω να δώσω μεγαλύτερη αξία στο ρόλο μου, όμως πιστεύω πως αυτό που συμβαίνει, η λύση του ονοματολογικού, θα είναι προς όφελος της Β. Μακεδονίας, της Ελλάδας, αλλά και όλης της Ε.Ε. Είμαι βαθιά πεπεισμένη γι' αυτό, και υπάρχουν και κάποιοι κανόνες. Οι αντιπολιτεύσεις οφείλουν να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, αυτό ισχύει γενικότερα, αλλά θα πρέπει όταν υπάρχουν μεγάλα εθνικά ζητήματα, να υπάρχει μια σωστή στάση. Θα θέσω την υπόθεση όπως την παρουσιάζω, αλλά δε νομίζω ότι θα μπορέσω να επηρεάσω τα πράγματα ή να αλλάξω την κατάσταση επειδή μίλησα ως πρόεδρος της Γερμανίας

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

55
σχόλια
 1. avatar giorgo

  Η κυρά Τασία που είναι; Ο αγωνιστής (της Εκάλης) Σκουρλέτης; Ο υιός του Βούτση είναι δυνατόν να παρευρίσκεται στην υποδοχή του Κουφοντίνα και να λείπει από την υποδοχή της συντρόφισσας; Η συντρόφισσα Τζάκρη; Η συντρόφισσα Χρυσοβελώνη; Οι ευαίσθητες ψυχούλες Ζαχαριάδης και Κυρίτσης; Περιμένω φωτογραφικό υλικό από το NB

 2. avatar Αριστερός Γερμανοτσολιάς

  Welcome, dear Angela! We love you! We love you! Να μείνεις και για διακοπές και να τραβήξεις και το αυτί όσων δε θέλουν τη συμφωνία των Πρεσπών!

 3. avatar ςς

  Αλέξης προς Άνγκελα. Τι μου έφερες να υπογράψω αφεντικό; Τη πώληση της Ηπείρου στην Αλβανία; Της Θράκης στη Τουρκία; Της Κρήτης στη Γερμανία για να κάνετε τις διακοπές σας; Φέρε τώρα τα χαρτιά γιατί μετά το φαγητό μου έρχεται υπνηλία. Είναι βλέπεις και αυτά τα χάπια. Ακόμα να τα συνηθίσω.

 4. avatar Σύριζα ξανά

  Στην πορεία προς το σοσιαλισμό πρέπει να γινονται κι οι απαραίτητοι συμβιβασμοί. Κι ο Λένιν προσπάθησε ν\'απεμπλακεί απο το διεθνές σύστημα τραπεζιτών-καπιταλιστων-τοκογλύφων, στο τελος όμως συνθηκολογησε με τους τραπεζίτες. Το αποτέλεσμα μετράει και τελικά ο Ρωσικός λαός έζησε την κομμουνιστικη ευημερια για 70 περίπου χρόνια

 5. avatar Jedi Ρακιντζης

  Ειναι προφανες, οτι ο τσιπρας δινει πια τα ρεστα του, μπας και μπορεσει να κρατηθει στη καρεκλα. Προσπαθει να ξεφυγει απο δυχτια που μονος επεσε μεσα και τωρα σφικταγγαλιαζει τη Μερκελ, παρακαλωντας τη να πει μια καλη κουβεντα, για τη συμφωνια των Πρεσπων, μηπως και μπορεσει να την περασει. Παντως η γερμανιδα για καλο δεν ηρθε στην Αθηνα και εδω που τα λεμε, πως θα μποροουσε να ερθει για καλο, οταν σε καθε ομιλια της που αναφερεται στους Βαρνταρσκανους, τους αποκαλει Μακεδονες, αδιαφορωντας για την ιστορικη αληθεια και προκαλωντας απροκαλυπτα τον ελληνικο λαο. Προσωπικα δεν μου κανει εντυπωση η σταση της γερμανιδας, γιατι οι Γερμανοι ΠΟΤΕ δεν ηταν φιλοι με την Ελλαδα. Παντα μας ηθελαν υποδουλους και ταπεινωμενους. Φαινεται μας το κρατουν \"μανιατικο\", επειδη παντα στο παρελθον, ειμασταν εμποδιο, στα ιμπεριαλιστικα σχεδια τους. Βλεποντας τον τσιπρα να προσκυνα την μερκελ, θελω να τον ρωτησω .... ΠΡΟΣΚΥΝΟΧΑΡΤΙ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ?.....
  ΥΓ. Οσον αφορα τις πολεμικες αποζημιωσεις, το ξερουμε πια το \"ποιημα\"... ΙΣΩΣ γινει μια αναφορα στο ζητημα και οπως παντα το θεμα θααα.... ξεχαστει......

 6. avatar Τιποτε δεν λυνει

  Η χωρα εγινε δυο φορες εξιλαστηριο θυμα:1-μεταφορα χρεους απο ιδιωτικο σε δημοσιο (σωζοντας) τις τραπεζες τους και υποδουλωνοντας το λαο κλπ.... 2-συμφωνια πρεσπων.δεν λυνει τιποτα....απαρχη προσθετων προβληματων... 3-υ.γ στις συνεντευξεις ειναι σοβαρα αισθητο οτι ανασυρει ως απαντησεις πραγματα που του εμαθε \"δασκαλος\" χωρις να τα πιστευει (αληθη)αλλα πρεπει να πει σωστα το μαθημα του...σε σημειο εκνευριστικο....

 7. avatar Alexis4ever

  Αλέξης Τσίπρας στα 42 δύο φορές πρωθυπουργός Ελλάδας. Χαρισματικός ηγέτης ο Αλέξης , πήρε μια Ελλάδα ραγιάδων που 40 χρόνια ψήφιζε ΝΔ ΠΑΣΟΚ, χρεοκοπημένη με ραγιάδες πολίτες, και την έκανε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα. Επίσης το όνομα Μακεδονία το έκανε Βόρεια Μακεδονία. Αντε γεια Κυριάκο, πάλι την πλάτη του Αλέξη και του Πάνου θα δείτε ΝΔημοκρατες μου

  1. avatar τριαλαρο

   γιατί 2 φορές??? μια φορά τον ψήφισε ο ελληνικός λαός.

  2. avatar Sv7n

   Μην φάς. Έχουμε γλαρόσουπα.

 8. avatar Τα παιδιά από την Τεχεράνη

  https://pbs.twimg.com/media/DwkfcWGWkAUu3MW.jpg
  -Καντο παλι
  -Ντρεπομαι
  -Ελα για χαρη μου
  -Και κανω μια ετσι πεταω το τσιγαρο και φωναζω:
  \"Γκοου μπακ μανταμ Merkel\"

 9. avatar ΟΙ ΔΥΟ… ΗΓΕΤΕΣ!

  Ο υπότιτλος είναι όλα τα λεφτά: στη συνάντηση υπήρχαν, λεει, δυο... ηγετες.
  Η φραου Μερκελ και ο... ηγέτης της κωλοτουμπας!

 10. avatar Ουστ απο εδω

  Τρισαθλια. Ηταν που ελεγε ο πινοκιο χθες, οτι δεν θα ερχοταν η κυρια του 4ου Ραιχ, για το προδοτικο κουρελοχαρτο των Πρεσπων. Και η ιδια ειπε οτι ειναι εδω για να προπαγανδισει (και να υποχρεωσει την Αντιπολιτευση να δεχθει) την παραδοση της Μακεδονιας μας στα βουλγαροσκορπισματα των Σκοπιων, πραγματοποιωντας το σχεδιο του Χιτλερ και των Γερμανων απο το 1943. Τοτε ο ξεσηκωμος των Ελληνων, απετρεψε τα σχεδια τους. Τωρα ανεχομαστε να ερχεται η απογονος του Χιτλερ, και να μας προπαγανδιζει ακριβως τα ιδια σχεδια διαμελισμου της Ελλαδας.

 11. avatar ΑΜΦΕΒΑΛΛΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ???

  Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΗΡΘΕ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ...ΜΕ ΤΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΡΑΓΕ ΜΙΛΗΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ? ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ... ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 12. avatar O κανένας

  Φίλοι και φιλες@ μπορεί να μας εξηγήσει κανεις τι έχει να μας πει \"ένα πολιτικο ψοφημι και ρεμαλι\" οπως η Μέρκελ και ο τσιπρας@ ??? Βάλτους μέσα σ\'ένα σακί και αρχινα να βαρας: όποιον και να ξυλοκοπισεις το ίδιο θα\'ναι ! Κοπρόσκυλα και προδότες και οι δυοτους! Πρόδωσαν τον ελληνικό λαό και τον βασανίζουν ακομη@ η ψόφια και πολιτικα τελειωμενη και στην γερμανια της ξεφτελισμενη καγκελαρια προσπαθει να πιει και την τελευταία σταγονα αιμα απο τον Έλληνα! Οι γερμανοί είναι τα μοντέρνα οικονομικά ΒΑΜΠΙΡΙΑ-ΔΡΑΚΟΙ που έχουν βουτιξει τις σύριγγες τους μέσα στις φλεβες πολλων νότιοευρωπαϊκών λαών και πίνουν ασταμάτητα , αδίστακτα και αχόρταγα το αιμα τους, τις οικονομίες τους, τους μισθούς τους, τις συντάξεις τους , την ποιότητα ζωης τους, τα παντα! ... σαν να είμαστε ζωα τους! Κακώς μετά τον 2ο Παγκόσμιο πολεμο που δεν τους έκοψαν/αφαίρεσαν τα \"αμελετιτά τους\" , όπως το είχαν στο πρόγραμμα τους οι Αμερικάνοι, και τώρα οι γκεσταμπιτες κοβουν και τρώνε τα δικά μας και μειώνετε ραγδαια Ο ελληνικός πληθυσμός!

 13. avatar Ριρίκα

  Α ρε καϋμένε Τσώρτσιλ πόσο δίκηο είχες. ΚΆΘΕ 50 ΧΡΌΝΙΑ

 14. avatar Αδαμοπούλου Γεωργία…..ποιήτρια στο ΙΝΦΟ ΣΤΊΧΟΙ με το ψευδώνυμο ΑΜΑΡΥΛΙΣ

  Αναρωτιέμαι αν ζω σε άλλη χώρα, αναρωτιέμαι αν άκουσε ποτέ ο Πρωθυπουργός της χώρας πόσες χιλιάδες Έλληνες ζουν χωρίς ρεύμα, σε πόσες πήγαν ραβασάκια να πληρώσουν προκαταβολή για να κάνουν δόσεις, αναρωτιέμαι πόσες χιλιάδες ζούν χωρίς θέρμανση με μικρά παιδιά πουντιασμένα. Αναρωτιέμαι σε ποιο συννεφάκι κατοικεί ο κύριος Τσίπρας και δεν γνωρίζει ότι γύρω στα 4.000.000 Έλληνες ζουν...ψευτοζούν! στα όρια της φτώχειας, δεν άκουσε ποτέ ότι μετά της 20 κάθε μήνα κανείς δεν έχει λεφτά ούτε για τα απαραίτητα του....ΣΚΑΙ! Σε ποια χώρα ζει γελαστός!!! ο Αλέξης μας, σε αυτήν που έχει 500.000 ανθρώπους με κατάθλιψη...ειδικά άντρες, κουλουριασμένους στο καναπέ, στη χώρα που έφυγαν 500.000 λαμπρά μυαλά παιδιά κι αυτά κάποιας Ελληνίδας μάνας, που ζει χαλαρά!! ο κύριος Τσίπρας? στην χώρα που τα παιδιά μας δεν έχουν πια όνειρα με 12ωρα και 14ωρα στις μαύρες Παρασκευές τους, εδώ που οι μισοί ζούμε με την αγωνία πότε θα μας πάρουν τα σπίτια η στην καλύτερη...πως θα πληρώσουμε το ρημαδοδάνειο!Στη χώρα που δεν αφήσανε τίποτα κερδοφόρο απούλητο, από λιμάνια, αεροδρόμια, μεγάλες κερδοφόρες εταιρείες, γη κι` αέρα!! ξεγυμνώσανε και χαρίσανε τα πάντα!! όλα όσα μόνο του λαού ήταν. Δεν έχουμε ζωή ολόκληρη πια σ` αυτή την χώρα που την έφτιαξαν στα μέτρα ντόπιων και ξένων αφεντικών, δεν έχουμε ζωή όταν στο ΝΑΤΟ δίνει ο κύριος Τσίπρας 4 δισ, ευρώ κι ο Τζέφρυ διαλέγει κι αγοράζει που θα φυτέψει τις Βάσεις της Αμερικής! Να τα πάρει τα συγχαρητήρια ο κύριος Τσίπρας, για την δουλειά που τους έκανε! Άξιος!

  1. avatar τριαλαρο

   τόσο τα αεροδρόμια όσο και τα λιμάνια δυστηχώς δεν ήταν κερδοφόρα.
   Το κακό με τον έλληνα είναι ότι δεν ξέρει να κάνει συνδικαλισμό. Για τον έλληνα συνδικαλιστή, συνδικαλισμός σημαίνει κάθομαι σπίτι μου, σκέφτομαι τον επόμενο λόγο για να κάνω απεργία και να καθήσουν και οι υπόλοιποι να παίξουμε καμια πρέφα, να κάνει \"γνωριμίες\" και να \"τρωει\". Αυτά έφαγαν και τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.
   Μεταξύ μας τουλάχιστον το ελληνικό αν θυμάμαι καλά δεν άνηκε στο ελληνικό δημόσιο. Το Ελ.βελ σίγουρα δεν άνηκε ποτέ στο ελληνικό δημόσιο, άσε που δεν έγινε επί σύριζα. Αν δεν κάνω λάθος, από τα αεροδρόμια πάντα ποσοστά έπαιρνε το δημόσιο.
   Οι Αμερικάνικες βάσεις να ξέρεις ότι μας συμφέρουν, όταν έχουν βάσεις προστατεύουν την χώρα. Ειδάλλως πάλι θα έκαναν πάρτι με δυνατή μουσική, όπως έκαναν οι φίλοι μας το 22.

   Και όχι δεν ζουν στην ελληνική πραγματικότητα. Όταν μου λένε ότι η αναπτυξη ήρθε κατεβαίνω ελλάδα και τα βλέπω όλα χειρότερα. Περισσότερα μαγαζιά κλειστά, λιγότερα ψώνια ακόμη και χριστούγεννα στην ερμού, γνωρίζοντας από την άλλη ότι αν βλέπω αυτά στα μαγαζιά, ότι έχουν αυξηθεί εξωφρενικά αυτοί που λένε το ψωμί ψωμάκι.

 15. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  η \"σποντα\"δεν ειναι αρκετη σε μια προσφωνηση..........
  ΜΕΤΡΑΝΕ ΜΟΝΟΝ ΟΙ \"ΓΡΑΠΤΕΣ\" ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ και ΠΡΟΣΦΥΓΗ
  ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, λαοπλανε, αγραμματε πιτσιρικα...................

 16. avatar sa patistas

  Το γκαρσόνι με τα γλαρωμένα μάτια έτοιμο να σηκωθεί για να αρχίσει το στριπτίζ, η αφέντρα παρακολουθεί ξαπλωμένη νωχελικά παρακολουθεί το λάφυρο. Η Ελλάδα ξεπουλήθηκε, ο Τσίπρας στηρίζει τη Γερμανία και όχι τα ελληνικά συμφέροντα. Ο Τσολάκογλου δεν ήταν τίποτα μπροστά στον Τσίπρα.

  1. avatar George Pap.

   Ο τσολακογλου(ήρωας εναντίον των Ιταλών) αν δεν υπέγραφε τη συνθήκη οι Γερμανοί θα αίματοκυλουσαν την Ελλάδα.... Φτάνει με το παραμύθι επιτέλους των κατσαπλιαδων... Μάθετε την ιστορία όπως είναι και όχι όπως την πασάρουν τόσα χρόνια οι κατσαπλιαδες...(αν θέλεις να δεις ποιοι είναι οι αριστεροί... Δωστους εξουσία)... Φτάνει λοιπόν 4 χρόνια χορτάσαμε..

   1. avatar τριαλαρο

    καλά κούλαρε, την συνθήκη ας πούμε ότι έκανε καλά που την υπέγραφε. Ποιο αιμοτοκύλισμα απέτρεψε ακριβώς στον γράμμο? στο βίτσι? στις μεγάλες πόλεις που πέφτανε κάτω από την πείνα? μετέπειτα στα καλάβρυτα? στην ιτέα πάνω? (ντροπή μου γιατί είναι και το χωριό της μάνας της κολλητής μου αλλά ποτέ δε το θυμάμαι το όνομα).
    Επίσης, άλλος ένας έκανε ότι του κάπνισε χωρίς να ρωτήσει τον ελληνικό λαό. Πως έκανε ο Τσίπρας με την Μακεδονία.

 17. avatar Αλέξηηηηη

  Για δες στίβω από την γωνία.

 18. avatar Περίεργος.

  Η \"σπόντα\" Μέρκελ:
  \"Κάτσε φρόνιμα Αλ6ς γιατί θα ..#$%^@\"

 19. avatar Σανός.

  Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα:
  \"Να σας κεράσω ενα \"υποβρύχιο\";

 20. avatar kek

  Το πιο πιστο κουταβακι εχει γινει ο Τσιπρας....οι αριστεροι συνεργατες του τι λενε ? Καμια δηλωση δεν ειδα...καποτε συχτηριζαν ομαδικα τη Μερκελ,μεχρι να αναλαβουν τη καρεκλα....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει