Με συνέντευξή του στη Real News, ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι «ο κ. Σαμαράς δεν έχει να απολογηθεί μόνο για το καταστροφικό κυβερνητικό παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο συνέπραξε. Σε ό,τι αφορά τον κύριο Καραμανλή, εμβρόντητος κάθε μέρα ο ελληνικός λαός συνειδητοποιεί την έκταση της καταστροφής που άφησε πίσω του και των ιστορικών ευθυνών που πλέον του καταλογίζονται στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς».

Αναφορικά με το στοίχημα του πρωθυπουργού εν όψει της ΔΕΘ τονίζει ότι «δεν υπάρχει άλλο στοίχημα από την πραγματοποίηση των απαραίτητων για την αναγέννηση της χώρας δομικών και διαρθρωτικών αλλαγών».

Ερωτηθείς για ανασχηματισμό, απαντά ότι «φοβάμαι ότι δεν θα πρωτοτυπήσω και θα σας επαναλάβω ότι ο ανασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα του πρωθυπουργού».

Στη συνέχεια αποφεύγει να απαντήσει για το ενδεχόμενο διπλών καλπών το Νοέμβριο, ενώ για την Εξεταστική για την Οικονομία και το ενδεχόμενο να καλεστούν ο Αλογοσκούφης και ο Καραμανλής τονίζει ότι «έχουμε δεσμευθεί απέναντι στον ελληνικό λαό για πλήρη αποκάλυψη όλης της αλήθειας σε κάθε υπόθεση που πλήγωσε τη χώρα. Καμιά υπόθεση και κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος και των νόμων, οι οποίοι θα εφαρμοστούν στο ακέραιο, όπως αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου».