Η Μπάρμπαρα Μέντες έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου ως μια από τις πιο σπουδαίες μορφές της σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής, σε μια έκταση που αγγίζει την κλασική popular ή τζαζ, την bossa nova, το ροκ, τη σόουλ ή οτιδήποτε καθώς δείχνει το πιο πρόσφατο άλμπουμ της, «Nada pra Depois».

Το πάθος, η έντονη εκφραστικότητα και η εξαιρετική ερμηνεία από τη σπουδαία τραγουδίστρια της σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής είναι τα χαρακτηριστικά που μαγνητίζουν το κοινό όπως και η ευρεία εκφραστική γκάμα που ξεκινάει από την urban μουσική της πατρίδας της, πάει στην καθαρή τζαζ νοοτροπία της Νέας Υόρκης και έρχεται στην πολυμορφική Ευρώπη όπου συμπεριλαμβάνεται, φυσικά, και η Ελλάδα καθώς η Barbara είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του ελληνικού κοινού.

To πρώτο live άλμπουμ της είναι ηχογραφημένο στο Half Note Jazz Club και μέσα από τις εμφανίσεις και τις συνεργασίες της η Barbara Mendes επεκτείνει την τέχνη της σε περιοχές που ξεκινούν από τη σύγχρονη musica popular brasileira και φθάνουν ως την dance electronica έχοντας σα μόνιμη βάση της την τζαζ.

Η Εύα Μέντες ξεκινά σήμερα το βράδυ εμφανίσεις στο θερινό Half Note Jazz Club, στο προαύλιο του θεάτρου Badminton, όπως στα παλιά θερινά σινεμά, κάτω από τα αστέρια. Γενική είσοδος: 20 ευρώ.