Μία πιο ανθρώπινη τηλεόραση και με την προστασία σχετικού Προεδρικού Διατάγματος θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από εδώ και στο εξής.
Με την οδηγία 2010/13/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επικαιροποιούνται οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων.

Ειδικότερα, δημιουργούνται ισοδύναμοι όροι ανταγωνισμού για τις διασυνοριακές υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων, ενώ παράλληλα προστατεύεται ο τηλεθεατής- καταναλωτής.
Αναλυτικότερα, αυξάνονται οι κανόνες για την προστασία των ανηλίκων και την καταπολέμηση των πράξεων μίσους λόγω διαφορών φυλής, φύλου, θρησκείας, ιθαγένειας, εθνικότητας, πεποιθήσεων, αναπηρίας, σεξουαλικής ιδιαιτερότητας και δεισιδαιμονιών, ενώ αυξάνονται και οι διευκολύνσεις για την παρακολούθηση προγραμμάτων από άτομα ειδικών αναγκών.

Επίσης, η οδηγία απαγορεύει την αποκλειστική μετάδοση εκδηλώσεων που θεωρούνται ότι έχουν μείζονα σημασία για την ελληνική κοινωνία ή την κοινωνία άλλου ευρωπαϊκού κράτους.

Παράλληλα, τίθενται κανόνες για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα προβάλλονται οι διαφημίσεως στον χώρο των οπτικοακουστικών μέσων.

Ακόμη, μεταξύ των περιορισμών που τίθενται για την προστασία των καταναλωτών είναι ότι ο ήχος κατά την διάρκεια των διαφημίσεων δεν μπορεί να αυξάνεται υπέρμετρα, αλλά πρέπει να είναι στο μέσο επίπεδο ήχου του προγράμματος που μεταδίδεται, ενώ στα τριάντα λεπτά καθορίζεται ο επιτρεπόμενος χρόνος μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων κατά την προβολή ταινιών, κινηματογραφικών έργων, ειδησεογραφικών και παιδικών εκπομπών.