Τον πρώην σύντροφο της Αν Νικόλ Σμιθ που έχασε τη ζωή της το 2007 αθώωσε δικαστής στο Λος Άντζελες. Ο 42χρονος Χάουαρντ Στερν είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό πριν δύο μήνες για το θάνατο της Σμιθ.

Σύμφωνα με τον δικαστή Ρόμπερτ Πέρι, υπήρχαν ανεπαρκείς ενδείξεις για την ενοχή του Στερν, παρά την καταδίκη του τον Οκτώβριο. 

Η Αν Νικόλ Σμιθ ήταν μοντέλο και ηθοποιός. Πέθανε σε ξενοδοχείο το 2007 υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ενώ πολλοί έκαναν λόγο για χρήση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο που την είχε αναλάβει λίγο πριν πεθάνει, η Σμιθ υπέφερε από χρόνιους πόνους στην πλάτη και ο γιατρός που την παρακολουθούσε της χορηγούσε για πολύ καιρό μια πολύ βαριά και σίγουρα μη ενδεδειγμένη φαρμακευτική θεραπεία για την συγκεκριμένη πάθηση. Όπως κατέθεσε ο ψυχίατρος, η Σμιθ είχε αρχίσει να παρουσιάζει πολύ σοβαρά συμπτώματα και παρενέργειες από την θεραπεία αλλά ο ίδιος δεν μπορούσε να την βοηθήσει αποτελεσματικά επειδή ο δικηγόρος της και σύντροφος της είχε απαγορεύσει στους πάντες να έχουν πρόσβαση στον ιατρικό της φάκελο και έτσι δεν μπορούσε να ξέρει τι προβλήματα είχε στο παρελθόν και τι άλλα φάρμακα είχε πάρει ώστε να της δώσει την κατάλληλη αγωγή.