Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται εντός της Αλβανίας ο νέος οδικός άξονας που θα συνδέσει το χωριό Σωπική Β. Ηπείρου με τον Τελωνειακό Σταθμό Δρυμάδων Πωγωνίου, εκεί όπου καταλήγει και ο σύγχρονος δρόμος που κατασκεύασε η Νομαρχία Ιωαννίνων προ τριετίας με αφετηρία το Χάνι Δελβινάκι.

Από την πλευρά της Αλβανίας, μαζί με το δρόμο που ολοκληρώνεται, ανεγείρεται και λειτουργεί ήδη κτίριο που στεγάζει τις αστυνομικές και τελωνειακές υπηρεσίες.

Από την Ελληνική πλευρά όμως στις Δρυμάδες, δεν υπάρχει κτίριο αλλά ούτε καν γίνονται κάποιοι τυπικοί έλεγχοι, αφού δεν υπάρχουν ούτε τελωνειακοί ούτε αστυνομικοί στην… «παράγκα» που έχει πριν χρόνια στηθεί από την Κοινότητα Πωγωνιανής, δίπλα από το στρατιωτικό φυλάκιο, το οποίο ευτυχώς ακόμη λειτουργεί.

Χριστούγεννα, Πάσχα, 15Αύγουστο, όταν η κίνηση είναι αυξημένη, στέλνεται κάποιος αστυνομικός για τυπικούς ελέγχους, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες που επισκέπτονται τα χωριά τους.

Η Ελληνική πλευρά ισχυρίζεται ότι η δίοδος Δρυμάδων δεν έχει μεγάλη ταξιδιωτική κίνηση γι’ αυτό και δεν επανδρώνει με προσωπικό και πολύ περισσότερο δεν αναγείρει κτίριο για τις υπηρεσίες του Τελωνειακού Σταθμού.

Οι ακρίτες κάτοικοι του Πωγωνίου απαντούν: «Μα πώς να είχε κίνηση ο Σταθμός, αφού υπηρεσίες ελέγχου στην ελληνική πλευρά δεν υπάρχουν και η προσέγγιση του σταθμού με αυτοκίνητο έως τώρα είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη»;

Πηγή: Πρωινός Λόγος