Πρόκειται για τα δημιουργήματα της εικαστικού Ντόμινι Λυμπέρη.Οι εκατό αυτές κούκλες θα «κρατούν» συντροφιά στους Θεσσαλονικείς, στολίζοντας τα καταστήματα της Νύμφης του Θερμαϊκού. «Έμπνευσή μου είναι οι φιγούρες από τις ταινίες του Tιμ Μπάρτον και φυσικά η ροκ μουσική» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ντόμινι Λυμπέρη, υπενθυμίζοντας ότι είναι και μέλος του συγκροτήματος «Ξάξακες». Οι ψηλόλιγνες κούκλες της, με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και τα πολύχρωμα μαλλιά, δημιουργούνται σε ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως λέει η ίδια, εκφράζει τα τρέχοντα συναισθήματά της.

Η Ντόμινι Λυμπέρη είχε αγάπη στις κούκλες από μικρή και μάλιστα από παιδί έραβε ρούχα γι’ αυτές. Μεγαλώνοντας, σπούδασε σχέδιο μόδας και θεατρικό κουστούμι και έκανε σεμινάρια μαριονέτας στο Λονδίνο και στην Πράγα. Πριν από δύο χρόνια μεταμόρφωσε έναν μικρό χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ατελιέ, οι τιμές κυμαίνονται από 30 έως 250 ευρώ.«Αν είμαι ερωτευμένη, στεναχωρημένη, προβληματισμένη, αποτυπώνεται στις κούκλες μου» εξηγεί η κ.Λυμπέρη.

«Στους περαστικούς αρέσει η δουλειά μου και κάποιες φορές διοργανώνω σεμινάρια, όπου διδάσκω σε ενδιαφερόμενους την τέχνη κατασκευής της μαριονέτας και της θεατρικής κούκλας. Οι πιο αγαπημένες μου πάντως κατασκευές είναι δύο κούκλες μεγάλων διαστάσεων, από τις πρώτες που έφτιαξα: μια γιαγιά και o Elvis Presley, για τις οποίες χρειάστηκα 9 μήνες για να τις ολοκληρώσω» λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ντόμινι Λυμπέρη.
Στα μελλοντικά σχέδια της δημιουργού συγκαταλέγεται η πραγματοποίηση μιας μουσικοθεατρικής παράστασης.