Στην καθημερινότητα των Χανιωτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης έχουν μπει τα minibus, η δρομολόγηση των οποίων έχει βελτιώσει τις συγκοινωνιακές συνθήκες και την καθημερινότητα των πολιτών.

Ποσοστό 97% των πολιτών απαντά θετικά στο ερώτημα για την αναγκαιότητα δρομολόγησης των minibus που εδώ και ένα χρόνο κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, μεταφέροντας δωρεάν τους επιβάτες. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μελέτη εκτίμησης – αποδοτικότητας των minibus που παρουσιάσθηκε σήμερα στα Χανιά.

Από το Φεβρουάριο έως τον Μάιο 2010 σημειώθηκε αύξηση των ατόμων που χρησιμοποιούν καθημερινά το «δρομολόγιο minibus» κατά 21%. «Το συγκοινωνιακό αυτό έργο του minibus καλύπτει δωρεάν βασικές καθημερινές ανάγκες των πολιτών,» τόνισε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αρης Παπαδογιάννης.

Το minibus χρησιμοποιούν: επιβάτες με προβλήματα υγείας για να μεταβούν στο γιατρό, μαμάδες για να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο και να μετακινηθούν προς το σπίτι, ανήλικοι για να μετακινηθούν από-προς το σπίτι μετά το σχολείο, στο Κουμ-Καπί ή το λιμάνι, καθώς και άτομα μεγάλης ηλικίας για να διεκπεραιώσουν τις καθημερινές τους ανάγκες.