Σε 24ωρη γενική απεργία καλούν αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά των
προωθούμενων αλλαγών σε ασφαλιστικό και εργασιακά.

Η κεντρική απεργιακή
συγκέντρωση προγραμματίζεται στις 11 στο Πεδίο του Άρεως ενώ την ίδια
ώρα το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Στην απεργία συμμετέχουν υπάλληλοι των
ΕΛΤΑ, ιδιώτες γιατροί και οι οδοντίατροι
και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Να συμμετάσχουν στην απεργία καλούνται από την ΓΣΕΒΕΕ
οι εμποροβιοτέχνες.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι
δημοσιογράφοι όλης της χώρας, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Ενώσεων Συντακτών. Η απεργία ισχύει από τις 6 το πρωί σήμερα, έως τις
6 το πρωί της Τετάρτης. Παράλληλα συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις
στην ΕΡΤ.

Μέσα Μεταφοράς

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς συμμετέχουν στη γενική απεργία, ωστόσο τα μέσα δεν θα ακινητοποιηθούν πλήρως. Εξαίρεση αποτελούν ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση με 24ωρη απεργία. Θα εκτελεστούν μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών. Το πρόγραμμα των δρομολογίων του ΟΣΕ επηρεάζεται και την Τετάρτη, εξαιτίας της απεργίας.

Οι συρμοί του τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, οι συρμοί μετρό και ηλεκτρικού θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και τα τρόλεϊ από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Πλοία

Νέος γύρος ταλαιπωρίας αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά καθώς δύο ναυτεργατικά σωματεία, η ΠΕΜΕΝ και τα κατώτερα πληρώματα «Στέφενσον»  ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν στην απεργία και θα εμποδίσουν τον απόπλου των πλοίων από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Πτήσεις

Στην απεργία συμμετέχει η ΟΣΥΠΑ, συνεπώς αναμένονται προβλήματα στις πτήσεις εσωτερικού. H Aegean ανακοίνωσε ήδη πως ματαιώνει 28 πτήσεις εσωτερικού: όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις από Αθήνα μετ`επιστροφής,
για Μύκονο, Σαντορίνη, Χίο, Ιωάννινα, Καβάλα, Μυτιλήνη καθώς και η πτήση
μετ`επιστροφής Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη.

Στην απεργία δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κι έτσι όλες οι πτήσεις του εξωτερικού αναμένεται να γίνουν κανονικά.