Την Τρίτη του Πάσχα η αργία της Πρωτομαγιάς, με απόφαση του Γ. Βρούτση

Με απεργία τη Μεγάλη Τετάρτη απαντούν τα συνδικάτα


ΕΛΛΑΔΑ
15:11
08/04/2013
Την Τρίτη του Πάσχα η αργία της Πρωτομαγιάς, με απόφαση του Γ. Βρούτση
5
loading

Για τις 7 Μαΐου, Τρίτη ημέρα του Πάσχα, μετατίθεται η αργία της Πρωτομαγιάς, με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, επειδή φέτος η 1η Μαΐου συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη.

Έτσι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η 7η Μαΐου εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, τις εκμεταλλεύσεις και γενικά τις εργασίες, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές.

Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, την προσαύξηση του 75%, επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού.

Από την πλευρά τους, πάντως, τα συνδικάτα προσανατολίζονται στην κήρυξη γενικής πανελλαδικής απεργίας τη Μεγάλη Τετάρτη και υποστηρίζουν ότι η 1η του Μαΐου «δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή, αλλά απεργία».

Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) έχει ήδη καταλήξει σε απόφαση για απεργία την 1η Μαΐου, με βασικά αιτήματα την ανάσχεση της ανεργίας και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

Η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί επισήμως μεθαύριο Τετάρτη, οπότε και θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση, που προέκυψε από το πρόσφατο συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Απόφαση για την κήρυξη απεργίας την 1η Μαΐου έχει πάρει ήδη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) καθώς και ομοσπονδίες και μεμονωμένα σωματεία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Μίχας Νικολολιάκος

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΕΣ, ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΡΟ, ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

 2. avatar tom brady

  γιατί μετατίθεται η πρωτομαγιά; δεν το κατάλαβα....συμπίπτει με τη Μ. Τετάρτη κι ο τράχηλος του έλληνα ΔΥ δεν αντέχει δυο γιορτές μαζί ε; Και να πενθεί τη Μ. Βδομάδα αλλά και να απεργεί για την πρωτομαγιά, είναι βαρύ...

  1. avatar Social Distortion

   χα χα καλό Τοm. +1

 3. avatar dimitris_london

  Σήμερα η Αγγλία πενθεί τον χαμό της Μ. Θάτσερ ( πέθανε το πρωί ύστερα από εγκεφαλικό επισόδειο ). Ήταν η '' σιδηρά Κύρια '' που άφησε την σφραγίδα της στην νεώτερη Μ. Βρετανία σαν αυτή που έστησε πάλι την χώρα στα πόδια της . Αυτό ξεκίνησε με την '' κατατρόπωση '' τών μεγάλων και ισχυρών συνδικάτων , τα '' κράτη εν κράτει '' τών οποίων σκοπός δεν είναι καθόλου αυτός που διαφημίζουν και θέλουν να πιστεύουμε . Είναι η όρεξη τών '' αφεντικών '' τους για κυριαρχία και μεγάλη τσέπη .Κοροιδεύουν τους πολλούς για να ζουν άνετα οι πολύ λίγοι . Αφήστε τους να κυρήξουν την απεργία τους και προχωρείστε με την αργία της 7 ης Μαϊου. Ας έχουν οι εργαζόμενοι δύο αργίες φέτος . Ο περισσότερος κόσμος έχει θεσπίσει για ημέρες αργίας μόνον τις Δευτέρες , ακριβώς για να έχουν τριήμερο οι εργαζόμενοι . Οι δικοί μας εργατοπατέρες τις θέλουν ανάμεσα στις εργάσιμες ημέρες . Δεν πειράζει και μην ασχολείσθε ( κατά το δυνατόν ) μαζί τους . Ο κόσμος αλλάζει , αυτοί όχι !

 4. avatar panagiotis

  Τι τούς νοιάζει αυτοί έχουν κάθε μέρα απεργία ,δεν ενδιαφέρονται άν ο άλλος έχει νά φάει

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει