Τις ώρες λειτουργίας και τον βαθμό έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων στα εκλογικά κέντρα, τα γραφεία, αλλά και τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι υποψήφιοι κατά την περίοδο των εκλογών, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την κοινή Υπουργική Απόφαση, η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων επιτρέπεται μόνο μία ημέρα πριν από τις προγραμματισμένες κεντρικές ή τοπικές συγκεντρώσεις, καθώς και τη συγκεκριμένη ημέρα, τις παρακάτω ώρες:

α) Από 19.00 – 22.00 την προηγούμενη από τη συγκέντρωση ημέρα.
β) Από 11.00-13.00 την ημέρα της συγκέντρωσης.
γ) Μία ώρα και τριάντα λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συγκέντρωσης και
δ) Δεκαπέντε λεπτά της ώρας μετά τη λήξη της συγκέντρωσης.

Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η χρήση των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων σε ώρες κοινής ησυχίας. Επίσης, απαγορεύεται η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων κάθε μορφής σε περίπτερα ή άλλες κατασκευές, που θα τοποθετηθούν από τους συνδυασμούς σε χώρους που θα παραχωρηθούν από τους δήμους, έστω και αν σε κάποιο από αυτά χορηγηθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας εκλογικού κέντρου.

Εφόσον τα εκλογικά κέντρα γειτνιάζουν με νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας ή σχολεία, η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων απαγορεύεται.

Σε κάθε περίπτωση, η ένταση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 70 D.B.

Κατά την παραμονή, αλλά και ανήμερα των εκλογών, απαγορεύεται η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων κάθε μορφής από εκλογικά κέντρα.