Υπεγράφη σήμερα η Υπουργική απόφαση, που αφορά στις «Κατηγορίες παραβάσεων του νόμου 3054/2002 (ΦΕΚ 230Α’) – Όρια προστίμου ανά κατηγορία και άλλα σχετικά ζητήματα – Σφράγιση εγκαταστάσεων», με την ενσωμάτωση των τροποποιήσεων και συμπληρώσεων που προέκυψαν ύστερα από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης στις 14 Μαΐου 2010.

Με την εν λόγω Υπουργική απόφαση, ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο για την αποτελεσματικότερη προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος σε περιπτώσεις παραβάσεων καθ’ υποτροπή των διατάξεων περί νοθείας στη διακίνηση και διάθεση πετρελαιοειδών προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στην Πολιτεία να ασκήσει με διαφάνεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα τις υποχρεώσεις της έναντι των πολιτών – καταναλωτών.

Στην απόφαση προσδιορίζονται ανά κατηγορία τα όρια των προστίμων, που κυμαίνονται από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως και ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Ακόμη περιγράφονται οι διαδικασίες με τις οποίες αντιμετωπίζονται αυστηρά όλες οι περιπτώσεις κατ’ εξακολούθηση παραβατικής συμπεριφοράς στον τομέα της διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων, με την παροχή ακόμη και της δυνατότητας σφράγισης εγκαταστάσεων.