Μέσω TAXIS η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών

Με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ


ΕΛΛΑΔΑ
14:45
30/03/2012
Μέσω TAXIS η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών
3
loading

Ηλεκτρονικά μέσω του TAXIS net θα υποβάλλονται από εφέτος οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των μισθωτών, όσων έχουν εισόδημα από ακίνητα, γεωργικά εισοδήματα ή από την αλλοδαπή, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου στο πλαίσιο της πολιτικής απλοποίησης των φορολογικών διαδικασιών και της διευκόλυνσης των φορολογούμενων.

Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός κι αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

Τα παραπάνω ισχύουν για δηλώσεις που υποβάλλονται είτε από τους ίδιους με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή- φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxis net.

Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο (π.χ. φορολογούμενοι που είναι εγκατεστημένοι σε απομακρυσμένες περιοχές, ή μεγάλης ηλικίας ή που δεν έχουν εξοικείωση με τη χρήση του διαδικτύου) θα δίνεται η δυνατότητα να υποβληθούν σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Στους φορολογουμένους στους οποίους δεν θα σταλούν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σε έντυπη μορφή, λόγω υποχρέωσής τους σε ηλεκτρονική υποβολή της και δεν είναι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISNET, η ΓΓΠΣ θα αποστείλει με συστημένη επιστολή τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να υποβάλουν τη δήλωση τους μέσω διαδικτύου.

Επίσης παρατείνεται η ισχύς των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, που λήγει την 30η Ιουνίου 2012 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2012. Συνεπώς, οι κωδικοί των χρηστών του TaxisNet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα διατηρηθούν σε ισχύ και θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους δήλωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Piroski

  Αμα λειτουργούσε κιόλας..Πόσος κόσμος έχει πρόβλημα δεν περιγράφεται..

 2. avatar alaxbanos

  παλι ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ τον κοσμο να βαλει ιντερνετ!
  Ενω επρεπε να ειναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ η χρηση του ταχις η του ταχυδρομειου
  Σιγα μην παρετε πιο πολλους φορους
  ομως τωρα με το οντερνετ ειναι ευκαιρια να ξαλαφρωσουν οι εφοριες κατα ενα 80%, αφου ολα θα γονονται
  ηλεκτρονικα και να γλυτωνουμε κι εμεις τους μισθους τους
  ε. ρε, τι εχει να γινει . . . . . ..
  ..

 3. avatar Aisiodoxos

  Ρε παληκάρια μήπως γνωρίζει κανείς πότε θα αρχίσει το taxisnet να δέχεται δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων;
  Μέχρι σήμερα μόνο εκτύπωση δηλώσεων παρελθόντων ετών επιτρέπει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει