Στο νευροχειρουργικό τμήμα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας νοσηλεύονται τα δύο κορίτσια τα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά τα ξημερώματα από πεύκο που έπεσε επάνω τους, καθώς διασκέδαζαν σε λαϊκό πανηγύρι στο Κιάτο.

Τα κορίτσια 14 και 17 ετών μεταφέρθηκαν από το Κιάτο στο νοσοκομείο της Νίκαιας, με σοβαρά κατάγματα της σπονδυλικής στήλης στην περιοχή του θώρακα.

Η περίπτωση της πρώτης κοπέλας κρίθηκε εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω της συμπίεσης που υφίστατο στην τραυματισθείσα περιοχή και χειρουργήθηκε άμεσα από τον νευροχειρουργό Α. Φρατζόγλου.

Η υγεία της 17χρονης, παρά τα κατάγματα, αντιμετωπίζεται με συντηρητική αγωγή.

Επίσης σοβαρή ήταν αρχικά και η κατάσταση της υγείας του 48χρονου δασοπυροσβέστη Ηλία Γκολφινόπουλου, ο οποίος διακομίστηκε τα ξημερώματα στο νοσοκομείου Κορίνθου.

Ο τραυματισμός του τελευταίου, ο οποίος αργά το απόγευμα είχε διαφύγει τον κίνδυνο, σημειώθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε με συναδέλφους του να απομακρύνουν το πεύκο, ύψους 30 – 40 μέτρων, το οποίο έσπασε ξαφνικά και καταπλάκωσε 20 άτομα που διασκέδαζαν, σε πανηγύρι στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού της Παναγίας στο Κιάτο.

Με την επέμβαση του Κέντρου Υγείας και της Πυροσβεστικής Δύναμης της περιοχής, οι τραυματισθέντες απεγκλωβίστηκαν και διακομίστηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά και στο Νοσοκομείου Κορίνθου για περισσότερη κάλυψη των αναγκών, ενώ τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.