Θέλετε τσιπούρα ή σφυρίδα; Δεν έχετε παρά να ανοίξετε τον υπολογιστή σας και να στείλετε ένα e-mail. Κάπου εκεί τελειώνει ο δικός σας ρόλος και αναλαμβάνει ο Στρατής Μπουρνός, ο οποίος εδώ και περίπου δύο δεκαετίες «ψαρεύει» πελάτες μέσω Internet.

Γέννημα θρέμμα μεγάλης οικογενείας ψαράδων από τη Μυτιλήνη, ο Στρατής Μπουρνός έμαθε τη δουλειά από τον πατέρα του και τον θείο του και ήρθε στην Αθήνα.

«Το πρώτο που με απασχόλησε τότε ήταν πως θα μπορούσε να πετύχει ένα ψαράδικο στην Αθήνα, όπου ο κόσμος δεν γνώριζε τόσα από θάλασσα και καλό ψάρι», είπε στην Espresso της Κυριακής ο Μπουρνός και συνέχισε: «Φόρεσα κοστούμι και γραβάτα και ξεκίνησα πόρτα πόρτα στη γειτονιά μου, στου Ζωγράφου, για να μάθω τι θέλει ο κόσμος. Ρωτούσα αν υπάρχει φρέσκο ψάρι στην περιοχή τους, τι προτιμούν και τι παράπονα έχουν. Πρώτα συγκέντρωσα και μελέτησα τα στοιχεία και μετά άρχισα να στήνω το μαγαζί».

Τα πρώτα χρόνια προμηθευόταν ψάρια μόνο από την Μυτιλήνη. Στη συνέχεια άρχισε να συνεργάζεται και με παραγωγούς από άλλες περιοχές τηρώντας πάντα την αρχή: μόνο ελληνικά ψάρια.

«Πρέπει να ξέρετε πως όταν πρωτοάνοιξα ιστοσελίδα στο Internet (psaradiko.gr), κάποιοι συνάδελφοι μου γελούσαν. Τώρα βλέπω πολλούς να μπαίνουν σε αυτήν την λογική. Η απήχηση είναι τεράστια. Έχω λάβει παραγγελία μέσω e-mail ακόμη και από πελάτη από την Αμερική, που ήθελε να στείλει ψάρια σε συγγενείς του στο Χαλάνδρι».