Τέλος στις κοπάνες επιχειρεί να βάλει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, από τη νέα σχολική χρονιά.

Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά την αύξηση προσκόμισης, πλαστών δικαιολογητικών των μαθητών, προκειμένου να καλύψουν τις αδικαιολόγητες απουσίες τους.

«Είναι ντροπή για τη χώρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς να προσκομίζονται αυτά τα καταφανώς πλαστά δικαιολογητικά και να ξέρει από τα 17 και τα 18 του χρόνια το κάθε παιδί ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να πάρει πλαστά έγγραφα και χαρτιά που θα τα υπογράφει ιατρός, τα προσκομίζει ο γονιός και τα αποδέχεται ο καθηγητής» δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός.

Το φαινόμενο αυτό είναι εντονότερο στη Γ’ Λυκείου όπου την περίοδο εκείνη οι μαθητές προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Να σημειώσουμε πως το διάστημα εκείνο 6 στους δέκα μαθητές κάνουν πάνω από 50 απουσίες.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε την ανάγκη να μειωθεί η ύλη των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες ώστε να ελαφρύνει το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών.

Συγκεκριμένα για το λύκειο, τα εξεταζόμενα για τις Πανελλαδικές μαθήματα θα μειωθούν σε τέσσερα, ενώ οι αλλαγές θα αφορούν στα παιδιά που φέτος θα φοιτήσουν φέτος στην Α΄ Τάξη του λυκείου.

Πηγή: protothema.gr