«Είναι όμορφη πόλη η Αθήνα αλλά είναι ακριβή». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε δύο από τις εκατοντάδες τουρίστριες που αποφάσισαν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας. Η Anna Resendes και η αδερφή της Dulce είναι από την Πορτογαλία και τις τελευταίες τρεις ημέρες βρίσκονται στην Ελλάδα.

Θα φύγουν την Κυριακή για να επιστρέψουν στη χώρα τους. «Μας αρέσει εδώ» λένε στο newsbeast.gr. Αλλά αναφέρουν ότι η Αθήνα δεν είναι και η πιο φθηνή πρωτεύουσα του κόσμου. «Για τέσσερις ώρες ξενάγηση στην πόλη, μας ζήτησαν 50 ευρώ το άτομο. Δεν είναι και φθηνά» τονίζουν.

Την ίδια στιγμή, η είσοδος στην Αρχαία Αγορά ανέρχεται στα 4 ευρώ, για την Ακρόπολη το εισιτήριο είναι 12 ευρώ ενώ για το καινούργιο μουσείο της Ακρόπολης το αντίτιμο είναι 5 ευρώ. Η τιμή για τα σουβενίρ αρχίζει από τα 3 ευρώ και η τιμή τους ανεβαίνει ανάλογα με τις προτιμήσεις των υποψηφίων αγοραστών.

Οι δύο τουρίστριες όμως προσθέτουν ότι ακόμη και το φαγητό σε κάποιο από τα πιο γνωστά ταβερνάκια που βρίσκονται στην Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Θησείο, στοιχίζει ακριβά. Είναι ενδεικτικό ότι μία 4μελης οικογένεια χρειάζεται το λιγότερο 50 ευρώ για φαγητό.