Νέα δικαίωση υπερχρεωμένου πολύτεκνου

Από το Ειρηνοδικείο Χανίων


ΕΛΛΑΔΑ
8:11
24/10/2011
Νέα δικαίωση υπερχρεωμένου πολύτεκνου
1
loading

Nέα δικαίωση υπερχρεωμένου πολύτεκνου του Δημοσίου από το Ειρηνοδικείο Χανίων, το οποίο αποφάσισε τη διαγραφή χρέους, της τάξεως του 70% περίπου, και πληρωμή του υπολοίπου σε ρύθμιση μηνιαίων δόσεων σε βάθος τετραετίας.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει:

«Με την υπαρ. 309/2011 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Χανίων, σε εφαρμογή του Ν.3869/2010 "Περί ρύθμισης και διαγραφή χρεών ,υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων..." δικαίωσε υπερχρεωμένο πολύτεκνο, συνταξιούχο του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα: O εν λόγω συνταξιούχος, είχε χρεωθεί σε πέντε Τράπεζες, με καταναλωτικά δάνεια ,πιστωτικές κάρτες αλλά και χρέος ως εγγυητής, ποσό ανερχόμενο στο ύψος των 92.073 Ευρώ. Αφού εμφάνισε πραγματική αδυναμία πληρωμής αυτών, από το έτος 2010 , αίτησε την ρύθμιση των χρεών του από το Ειρηνοδικείο Χανίων, αφού προηγουμένως είχε καταθέσει αίτηση για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών του, με την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα), ο δανειολήπτης, δεν είχε στην διάθεσή του, βασικό του εισόδημά ήταν μία σύνταξη του δημοσίου ύψους 1100 ευρώ, από κινητά περιουσιακά στοιχεία είχε, ένα αυτοκίνητο μάρκας FORD τύπου FIESTA 1388 κ.ε πρώτης κυκλοφορίας 2004 εμπορικής αξίας 5000 ευρώ, και ένα μοτοποδήλατο 130 κ.ε και εμπορικής αξίας 600 ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων έκρινε ότι τα περιουσιακά στοιχεία αυτά, ακόμα και σε ρευστοποίηση, δεν ήταν ικανά να ικανοποιήσουν την απαίτηση των πιστωτών του, γι' αυτό πήρε την τόσο σημαντική και γενναία απόφαση να απαλλάξει τον δανειολήπτη από το τόσο βαρύ χρέος του του ποσού των 63.273 ευρώ, καλώντας τον να πληρώσει το ποσό των 28.800 ευρώ σε βάθος τετραετίας σε μηνιαίες καταβολές. Η αίτησή του έγινε δεκτή παρά τους ισχυρισμούς των Τραπεζών περί καταχρηστικότητας άσκησης της αίτησης, καθώς επικαλούνταν ότι ο δανειολήπτης απέκρυπτε από τους δανειστές του την κακή του οικονομική κατάσταση και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις.

Με την παραπάνω απόφαση δικαιώθηκε για ακόμα φορά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και καλεί τους δανειολήπτες να εμπιστευτούν τόσο τις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3869/2010 , τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, αλλά προπάντων τους ΄Ελληνες δικαστές, οι οποίοι με τις γενναίες αποφάσεις τους στέκονται δίπλα στους οικονομικά δοκιμαζόμενους σήμερα Έλληνες καταναλωτές που ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις από τη δυσκολία της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, που έζωσε τα περισσότερα νοικοκυριά».
 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar 1,2,3 ωπ

    το χρηματοπιστωτικο συστημα δημιουργει τις κρισεις,αυτοι να βρουν και τις λυσεις.ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει