Ο σκύλος σας τρελαίνεται για «βουτιές» αλλά οι άλλοι λουόμενοι παθαίνουν
παράκρουση μόλις τον βλέπουν να βρέχει τις πατούσες του;

Πού τελειώνει
το δικαίωμά σας να τον παίρνετε μαζί σας στην παραλία και πού αρχίζει το δικαίωμα των υπόλοιπων λουόμενων σε ένα ήσυχο και  ευχάριστο μπάνιο;

Μέτα από «περιπλάνηση» σε  ένα λαβύρινθο νόμων, ΦΕΚ και εγκυκλίων, τα συμπεράσματα είναι τα εξής: 

Εάν θέλετε παιχνίδια στη θάλασσα μαζί με τον σκύλο σας, θα αποφύγετε τις οργανωμένες παραλίες. Εκεί η παρουσία τους απαγορεύεται. 

Τι θεωρείται όμως οργανωμένη παραλία; Πλαζ του ΕΟΤ αλλά και άλλες με εισιτήριο και συγκεκριμένες εγκαταστάσεις (λουτήρες, τουαλέτες, αποδυτήρια κ.λπ.)

Επιλέξτε λοιπόν μια πιο ήσυχη τοποθεσία, όπου και οι λουόμενοι θα είναι λιγότεροι, ούτως ώστε να απολαύσετε το μπάνιο σας κι εσείς κι ο σκύλος σας και οι υπόλοιποι. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, να ξέρετε πως μπορεί να κληθείτε να αποδείξετε πως ο σκύλος είναι υγιής και εμβολιασμένος, οπότε καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας του.

Αυτονόητο είναι πως θα είστε έτοιμοι να καθαρίσετε εάν το σκυλί λερώσει με οποιονδήποτε τρόπο την παραλία και πως θα το έχετε υπό την επίβλεψή σας. Ακόμα κι αν η παραλία δεν είναι οργανωμένη, όλοι οι λουόμενοι έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν ήσυχοι το μπάνιο τους…