Παραδόθηκε και το δεύτερο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την ΕΡΤ, ενώ σε ένα περίπου μήνα, στις αρχές Σεπτέμβρη, αναμένεται το τρίτο πόρισμα των Ελεγκτών που εξετάζει το μείζον θέμα των μεικτών παραγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τώρα έχουν διαπιστωθεί ατασθαλίες, διασπάθιση δημοσίου χρήματος ενώ αναφέρονται και ορισμένα στελέχη τα οποία εμφανίζονταν να έχουν δική τους εταιρεία παραγωγής και μέσω αυτής να έχουν αναλάβει άλλες επικερδείς εργασίες για τον ιδιωτικό τομέα και για την ιδιωτική τηλεόραση.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Βήμα, παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για τη διακοπή συμβάσεων μιας σειράς στελεχών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τα οποία είτε δεν αποδέχθηκαν μείωση των αποδοχών τους είτε σύμφωνα με τους ελέγχους και την αξιολόγηση που έχει γίνει μέχρι στιγμής εμφανίζονται να είναι αντιπαραγωγικά.

Ήδη, χθες, η μέχρι πρότινος και επί σειρά ετών παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, Μαρία Χούκλη, δήλωσε την παραίτησή της κατόπιν διαφωνίας σε ό,τι αφορά τις αποδοχές της και τη θέση της αναλαμβάνει ο Αντώνης Αλαφογιώργος. Ως εκ τούτου θεωρείται βέβαιο ότι το φθινόπωρο την πόρτα του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής θα περάσουν νέα πρόσωπα.

Την ερχόμενη Δευτέρα εξάλλου συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ με προτεραιότητα την ονομαστικοποίηση των ευθυνών που προέκυψαν από το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο παραδόθηκε στον υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο την περασμένη Πέμπτη.

Τα στοιχεία τα οποία θα προκύψουν από τη συνεδρίαση των μελών του ΔΣ θα αποσταλούν στον Εισαγγελέα ώστε εν συνεχεία να κληθούν να καταθέσουν οι μάρτυρες και κατόπιν να ασκηθούν ποινικές ή πειθαρχικές διώξεις. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει η πλήρωση της κενής θέσης, που προέκυψε από την παραίτηση του Στέλιου Κούλογλου τον περασμένο μήνα, ενώ αναμένεται να καταργηθεί μία θέση από το ΔΣ.