Κηδεύονται σήμερα οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου Απάτσι που έπεσε χθες
στο αεροδρόμιο της Πάχης στα Μέγαρα.

Συγκλονισμένοι τους αποχαιρετούν
οι οικογένειες, οι φίλοι και οι συνάδελφοί τους που αδυνατούν να
πιστέψουν πώς το υπερσύγχρονο ελικόπτερο που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έκανε την πρώτη του πτήση έπειτα από σέρβις, παρέσυρε στο θάνατο τους δύο άτυχους άνδρες.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Αρχιλοχία Κωνσταντίνο Γκιώκα θα ψαλεί στις 14:00 στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννη στον Ρέντη και στην συνέχεια η ταφή θα γίνει στο Γ’ Νεκροταφείο Πειραιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην τελετή θα παραστεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος
Μπεγλίτης, ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ
Αντιστράτηγος Κων/νος Θεοφανίδης.

Στις 16.30 τελείται η νεκρώσιμος ακολουθία και η ταφή του Ταγματάρχη
Ανδρέα Δερμάρη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας. Στην
τελετή θα παραστεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο
Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος.

Οι κάτοικοι στα Καλύβια είναι σοκαρισμένοι από την τραγωδία της οικογένειας του άτυχου χειριστή. Όπως γράφει το lamiareport.gr, ο 37χρονος Α. Δ. ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών και η γυναίκα του σε λίγες μέρες θα φέρει στον κόσμο και το τέταρτο παιδί τους.

Ο Α. Δ. είχε από μικρός πάθος με τα ελικόπτερα και είχε βάλει στόχο ζωής να γίνει πιλότος. Ήταν από τους καλύτερους μαθητές που είχαν περάσει ποτέ από το 5ο λύκειο Λαμίας και δεν άργησε να γίνει και ένας από τους καλύτερους χειριστές των ελικοπτέρων Apache. Άλλωστε είχε εκπαιδευτεί πολλές φορές στην Αμερική και ήταν από εκείνους που πήγαν να τα φέρουν στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες. Μάλιστα μόλις πριν από μια εβδομάδα επέστρεψε από μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ. Ο 37χρονος ταγματάρχης ήταν επίσης και στην τελετή παραλαβής των 12 υπερσύγχρονων ελικοπτέρων Απάτσι, και δεν είναι τυχαίο που όλοι οι συνάδελφοί του αναγνώριζαν τις ιδιαίτερες ικανότητές του στο συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρων.