Στα άκρα προτίθενται να τραβήξουν την κόντρα με την κυβέρνηση οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης στα Χανιά, παρά την απόφαση για επίταξη των οχημάτων τους.

Οι απεργοί ύψωσαν πανό στο λιμάνι της Σούδας, ζητώντας από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στον απόπλου και τον κατάπλου των πλοίων της γραμμής.

Στα Χανιά υπάρχουν 470 άδειες δημοσίας χρήσεως φορτηγών. Κανείς από τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς δεν έχει λάβει μέχρι τώρα ειδοποιητήρια επίταξης.

«Εμείς συνεχίζουμε την απεργία μας και λέμε πιο δυνατά και δυναμικά ότι δεν κάνουμε πίσω με τίποτα ακόμα και μετά την επίταξη», δήλωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ στα Χανιά, Γιάννης Κουκουράκης.

Όπως είπε, απόφαση του τοπικού συλλόγου είναι να μην κινηθεί κανένα ΔΧ όχημα και αυτή την απόφαση ο σύλλογος θα τη διαφυλάξει. Ωστόσο, διευκρίνισε πως για λόγους δημοσίας υγείας δόθηκε άδεια σε οχήματα εκκένωσης βόθρων να εργασθούν αλλά αποφασίσθηκε, τα έσοδα να δοθούν στο Κέντρο Προστασίας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Σήμερα δόθηκαν στην αγορά 220 χιλιάδες λίτρα καυσίμων, ενώ ο εφοδιασμός συνεχίσθηκε και το μεσημέρι με αποτέλεσμα η εικόνα έξω από τα πρατήρια να είναι καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ωστόσο και αυτή τη φορά παρατηρήθηκαν κρούσματα αισχροκέρδειας τα οποία και καταδίκασε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού.

Παρά τη σχετική ομαλοποίηση της αγοράς καυσίμων προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στη διακίνηση αγαθών και προϊόντων και στην αγορά έχουν αναφερθεί ήδη οι πρώτες ελλείψεις.