Μετά από καταγγελία, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ένας 51χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας ποτών, ο οποίος κατηγορείται πως παρασκεύαζε κρασί χρησιμοποιώντας τα διακριτικά και την ετικέτα γνωστής εταιρείας οινοποιίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από τα τέλη Ιουνίου ο δράστης πωλούσε σε διάφορα καταστήματα στη Χαλκιδική φιάλες λευκού κρασιού, που αποτελούσαν απομίμηση του πραγματικού προϊόντος. Μπορεί οι φιάλες να έφεραν τα διακριτικά και την ετικέτα της εν λόγω εταιρείας, διέφεραν ωστόσο στον κωδικό εμφιάλωσης και στο πώμα, ενώ υπήρχαν και ενδείξεις που πρόδιδαν μη ασφαλείς συνθήκες εμφιάλωσης.

Σε έρευνα που έγινε στην εταιρεία του δράστη, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός κενών φιαλών με χαρακτηριστικά της παθούσας εταιρείας οινοποιίας, καθώς επίσης και αχρησιμοποίητα πωμάτα, τα οποία έφεραν το όνομα και το σήμα της εταιρείας κατ’ απομίμηση των γνησίων.

Ο 51χρονος συνελήφθη μετά από επιχείρηση το βράδυ της Δευτέρας και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παράβαση των νόμων περί σημάτων και αθέμιτου ανταγωνισμού και για παράβαση του αγορανομικού κώδικα.